Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vettem egy Stagg ID 400 rds...

Vettem egy Stagg ID 400 rds típusú floyd roseos elektromos gítárt (37000 FT). A problémám az vele hogy a legvékonyabb húr (E1) hagolás után gitározás köben mindig kijön a húrlából és már nagyon idegesítő. Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Légyszíves mondjatok praktikát hogy hogyan könnyű floyd roseos gtárt behagolni illetve mi a probláme forrása?

2013. aug. 26. 20:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Amit 7-8 ezerért kapsz az ugyanez a fajta kínai másolat. Minimálisan használható licenszelt Floyd szerintem 15e alatt biztos nincs.
2013. aug. 28. 01:15
 12/21 A kérdező kommentje:
cort ugyanaz mint a stagg vagy AZ sx OLCSÓ, EGYSZERŰ KEZDŐ GITÁROSNAK TELJESEN MEGFELEL BIZTOS NEM VESZEK 60000-70000 FT-ÉRT GITÁRT MAJD AKKOR VESZEK HOGYHA MÁR TUDOK ADDIG MEG TELJESEN MEGFELEL EZ A MOSTANI
2013. aug. 28. 15:18
 13/21 anonim ***** válasza:
"Normális gitáros nem vesz használt gitárt mert ad magára " na látod ez a legnagyobb biztosíték arra, hogy hülye vagy.
2013. aug. 28. 16:03
 14/21 anonim ***** válasza:

"cort ugyanaz mint a stagg vagy AZ sx"

Köze nincs a kettőnek egymáshoz ;)

2013. aug. 28. 17:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Annyiban igaza van, hogy a Cort, a Stagg vagy az SX leginkább a kezdő kategóriában ismert.

Az más kérdés, hogy mennyire van közük egymáshoz és mennyire lenne ugyanaz a minőség.

Mindenesetre az elég közismert alapszabály (vagy az kéne legyen), hogy az 60-70e Ft-os kategóriáig bezárólag nem veszünk Floyd Rose jellegű híddal készült gitárt, mert ezek nagy része silány anyagból, nem elég precíz megmunkálással, változékony minőségellenőrzéssel készül, azért kerül ennyibe. Ráadásul egy kezdőnek teljesen fölösleges is, majd ha megtanul gitározni, akkor érdemes fejleszteni ezen a téren a tudást, mert addig legfeljebb parasztvakításként csinálhatja az elcsépelt "divebomb"-okat...

2013. aug. 28. 18:46
 16/21 kojee ***** válasza:

"Normális gitáros nem vesz használt gitárt mert ad magára

A cort is egy darab szar, kezdő gitárnak teljesen.és a hangzésa is teljesen jó" WTF?

Lehet igénytelen vagyok, de én simán vennék használt hangszert, főleg úgy, hogy amit szeretnék, már nem is gyártják.

Amúgy egy cort cr100-as gitárom van, azért azt nem mondanám rá, hogy szar. Az biztos, hogy egy burny, gibson, vagy egy magasabb kategóriába tartozó ibanez jobban szól.

Annyira nem ismerem floyd működését, de lehet, hogy egy alkatrész cserével meg tudod oldani. Alkatrészek: [link]

Vagy elviszed egy hangszerészhez, aki megcsinálja neked.

2013. aug. 28. 21:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Az alkatrészvásárlással csak óvatosan. Elég sokféle Floyd variáció létezik, nem beszélve az összevissza másolt, nem licenszelt kínai csodákról, egyáltalán nem biztos, hogy egy adott alkatrész épp abba az adott hídba való.

Megcsinálni meg csak azt érdemes, ami alkalmas rá...

2013. aug. 28. 21:42
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy használt gitár legtöbbször sokkal jobb vásár, mint egy új. Csak kicsit érteni kell hozzá, hogy mire kell vigyázni, mikor használtat veszel.

Nekem több mint 20 gitárom van jelenleg, Gibson, Fender, Peavey, G@L, Ibanez, Crafter, Flaxwood kompozit, Casio MIDI gitár, előtte volt Yamaha, Cort, Hagstrom, Line6 Variax JTV-89, stb. és mindet használtan vettem (kivéve a Gibson SG-t és a Hagstrom Ultralux-ot meg egy Ibanez elektro-akusztikust)

Szóval az tényleg orbitális baromság, hogy "az igazi gitáros ad magára és nem vesz használt hangszert". Épp ellenkezőleg, az igazi gitáros megbecsüli és értékeli a használt hangszert és tudja, hogy gyakran jobbat kap ugyanannyi pénzért, mintha újat venne.

2013. aug. 28. 21:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Plusz ott vannak a vintage hangszerek. Amik nem kicsi áron mennek.
2013. aug. 28. 22:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Na igen, az már egy más kategória...
2013. aug. 28. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!