Milyen olcsó kezdő basszusgitárt vegyek?
a gitárra max. 50 ezret szeretnék költeni. van hozzá egy 50wattos erősítőm ami nekem tökéletes lesz,mivel kezdő vagyok,szóval azt már nem kell vennem.
milyen legyen a gitár márkája? milyet érdemes venni?
Harley Benton (gagyi márka), de én találtam köztük prototípust 37500 ért használatlanul és kiválóan üzemel kb. két éve már. Az Aria is hasonló olcsó márka, csak valamivel nevesebb a Bentonnál. Megkérdeztem egy hozzá értő ismerősömet is és ő is megerősítette, hogy ezzel jól eltalálták, hogy is kéne felépíteni egy nagyon sztenderd basszust. Szerintem 34-es menzúrával keress és 22 bundost és legyen rajta hangszínszabályzó potméter és egy amelyik vagy balance-t, vagy hangerőt változtat. Fogólap rózsa, vagy jávorfa. A koncerterős hangszerek 100000-től kezdődnek, de ezek az olcsó gyártmányok is tudják hozni gyakorláshoz azt a színvonalt, ami mondjuk egy koncerthez kéne, de azért aki sokat játszott már és sok hangszer megfordult a kezében az tudja miért, milyen hangzásért képes többet áldozni. A legjobb, amit ajánlhatok, hogy nézz be egy hangszerboltba, ott próbáld ki azt a gitárt, amit már előtte, mondjuk netről kinéztél. Aztán próbáld még ki a többi esélyest is, amik még szóba jöhetnek. Ha ezzel megvagy, el tudod dönteni, hogy melyik kell közülük.
Esetleg vegyél le egy nagyon fullos gitárt is és azt is nézd meg, hogy szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!