Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ehhez a ládához milyen erősítő...

Ehhez a ládához milyen erősítőt ajánlotok? Gitár, bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval, a láda:

Marshall MG 412B:

[link]

Elsősorban arra lennék kíváncsi, h. egy 120 Watt-os ládához mekkora teljesítményű erősítő kell, valahol hallottam ilyet, hogy az erősítő teljesítménye a láda 2/3-a kellene legyen, tehát 80 Watt, nem tudom, ez mennyire igaz.

Egy Bugera erősítőt néztem ki, konkrétan ezt, youtube-on hallgatva nagyon megtetszett a hangja, jobban tetszik, mint a Marshall erősítőké:

Bugera 6260 INFINUUM 120 Watt

[link]

Esetleg ez a Bugera erősítő + valami teljesen másféle láda kombináció is érdekelne :)

2013. aug. 8. 16:04
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
Meg egy nevesebb gyártónál nem kell aggódni a minőség miatt.
2013. aug. 9. 07:55
 12/50 A kérdező kommentje:
Ok, utánaolvastam, hát a Bugeráról sok helyen írják, hogy minőségben tényleg elég problémás :) Még jó, h. nem vettem meg, de akkor a kérdés, hogy melyik márka a jó mondjuk 150 alatt? :) Blackstar az drága, Peavey még talán beleférne.
2013. aug. 9. 10:53
 13/50 anonim ***** válasza:
Valvking sztem adja :D Nézd meg a magyar tesztet youtube-on. ÉS hozzáteszem akkor még 189 000ft-os árra mondta, hogy olcsó mint a cukor.
2013. aug. 9. 13:37
 14/50 anonim ***** válasza:

Valveking.......

Jóvan, vegyetek papírhangú kínai széteső fost, amerika Crate helyett...

2013. aug. 9. 13:46
 15/50 anonim ***** válasza:
Azért mert nem sikerült másra rásózni a ki tudja milyen erősítőd nem kell besértődni.
2013. aug. 9. 13:50
 16/50 anonim ***** válasza:

Ha csövest veszel akkor 30 Watt felettit ne próbálj, kiskocsmába kis helyekre koncertezni, mert úgyse tod kitekerni. De még a 30 is sok..

Én 15 W-os fullcső kombóval koncertezek (1 darab 12"os hangszóró van benne..)

Az leüvölt mindent ahogy van, fél hangerő fölé nem tudom tekerni mert sok :P

100-150 Watt-os tranyós cuccokat (amiket eddig próbáltam) simán leüvölti.

És 100-150ezer között kapsz jó minőségű kis csöves cuccot.

2013. aug. 9. 13:54
 17/50 anonim ***** válasza:
Én Blackstart vennék :D 5w nem nagy valami, de sokan járnak ilyennel koncertre.
2013. aug. 9. 13:58
 18/50 A kérdező kommentje:

Erre gondolsz? :)

https://www.youtube.com/watch?v=dlNZb-E_EAg

Az a baj, hogy ehhez képest:

https://www.youtube.com/watch?v=uaguqtQGebg

(tudom, Bugera szar minőség, tönkremegy, stb, de most csak a hang a lényeg)

a Peavey hangja olyan.. nem is tudom, ilyen sz*r mély, folyós, brummogós izé a torzított módban, bár ez már lehet csak beállítás kérdése. De akárhány videót néztem a Peavey-ről, mindben hasonló hangja volt. Nekem meg az nem annyira bejövős.

2013. aug. 9. 14:05
 19/50 A kérdező kommentje:

"Én Blackstart vennék :D 5w nem nagy valami, de sokan járnak ilyennel koncertre."

Na jó, de 5 W-os Blackstar elég egy koncertre? Ahol semmi plusz kihangosítás nincs?

Azért qrva hihetetlen ez nekem, mert anno még gimis koromból emléxek h. egy 30 Watt-os Regent kombóval játszottam a próbákon, de a dob mellett kb. semmi sem hallatszott belőle, pedig egy kis pincében nyomtuk..

Mostani próbateremben nincs ilyen gond, mert óradíjban béreljük, és alapból ott van a full felszerelés a hangszereket leszámítva.(egy Mesa Boogie, ami kb. a csúcs, de arra sose lesz pénzem :D)

2013. aug. 9. 14:10
 20/50 A kérdező kommentje:

Na itt van egy Blackstar:

https://www.youtube.com/watch?v=YHeBdmkBrAY

Azért valahogy a hangzása ennek se pont az, amire vágynék, de már közelebb van. Viszont nincs effekt loop, úh. ez meg amiatt felejtős :D

2013. aug. 9. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!