Ehhez a ládához milyen erősítőt ajánlotok? Gitár, bővebben lent)
Szóval, a láda:
Marshall MG 412B:
Elsősorban arra lennék kíváncsi, h. egy 120 Watt-os ládához mekkora teljesítményű erősítő kell, valahol hallottam ilyet, hogy az erősítő teljesítménye a láda 2/3-a kellene legyen, tehát 80 Watt, nem tudom, ez mennyire igaz.
Egy Bugera erősítőt néztem ki, konkrétan ezt, youtube-on hallgatva nagyon megtetszett a hangja, jobban tetszik, mint a Marshall erősítőké:
Bugera 6260 INFINUUM 120 Watt
Esetleg ez a Bugera erősítő + valami teljesen másféle láda kombináció is érdekelne :)
Az MG ládákat kerülném, meglehetősen doboz hangúak.
Tudnék neked ennél olcsóbban ajánlani egy nagyságrendekkel komolyabb erősítőt, igaz használtan.
De fullcső, amerikai, 2 csatorna+szólókiemelés, Cannibal Corpse és Marty Friedman is használta, szóval nem gagyi cucc...
Írj privátot ha érdekel. :)
Köszi a választ. Ha nem MG, akkor milyen láda, ami színpadra, egy kisebb kocsmába elég, és 100 alatt megkapom? :)
Erősítőt meg használtan nem vennék, nincs gari, aztán ha bekrepál, akkor cseszhetem :)
Nem igaz, a ládának mindenképp legalább olyan erősnek, vagy erősebbnek kell lennie, mint a fej teljesítménye, illetve arra kell figyelni, hogy az Ohm számok stimmeljenek.
Youtube-ra ne alapozz, nem kevés pénzről beszélünk. Ennyiért Blackstar, Peavey fejeket is adnak és a Blackstar szerintem körberöhögi a Bugerát.
Ládából pedig a marcit kerüld, Hiwatt nem rossz, de én Peaveyt vennék, mégpedig ezt: [link]
Pont 100 alatt is van ráadásul :D
"Valójában mi a cél az erősítővel + ládával? Azon túlmenően, hogy gitározni akarsz rajta?"
Koncertre - kiskocsma, ilyesmik, tehát kis helyiségek - kéne valami cucc. Otthonra gyakorolni van egy 15 W-os kombóm, de koncertre az qrva kevés.
"Ennyiért Blackstar, Peavey fejeket is adnak és a Blackstar szerintem körberöhögi a Bugerát."
Az miben nyilvánul meg, hogy körberöhögi? Minőség, tartósság?
Ja meg nézegettem BlackStar fej árait, ugyanannyiért kapok egy 15 Watt-osat :)) 100-120 wattos Blackstar az már bőven 300 fölött van :)
Ezért ajánlottam én egy 50 wattos amerikai fullcső Crate fejet...
Ami lehet, hogy használt, de garantáltan minőségi cucc, míg a garanciás Bugerádat garantáltan viheted 2 havonta javíttatni, mert olyan kínai minőség. :)
Bugera ugráló minőség. Ismerek akinek 4 éve van és hibátlan. Meg olyat is akinek 2 hétig bírta...
És igen, hangzásra gondoltam. Egy Blackstart nem is lehet hasonlítani egy Bugerához, de szerintem egy Peaveyt sem. Amúgy minek 120w? Fullcső fejből 15w is elég, 30-50wnál csak akkor kell nagyobb ha pecsába mész fellépni. Vagy még akkor sem, hiszen mikrofonozzák a ládát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!