Kezdő vagyok, milyen nagy előadóktól kezdjek el számokat tanulni elektromos gitáron?
Ebben a hónapban jön meg a gitárom, főleg rockot, metált és heavy metált fogok játszani.
Gondoltam Black Sabbathra, KISS, Bon Jovi, Guns N Roses, ACDC, Judas Priest, Led Zeppelin, stb. De a legtöbb szóló nem néz ki egyszerűen, és jó pár riff se.
Milyen számokat vagy előadókat ajánlanátok még? Köszönöm a válaszokat.
A "menj tanárhoz" és "zeneiskolát is érdemes kijárni" okoskodásokkal kíméljetek. Tanár nincs a városba, a zeneiskolát kijártam ;) Ismerőseim vannak, akikkel biztos összejövünk jó párszor jammelni, azon kívül otthon fogok számokat gyakorolni.
AC/DC You Shook Me All Night Long
Judas Priest Breaking the law
Scorpions Rock You Like A Hurricane
The Cranberries Zombie
Twisted Sister We're Not Gonna Take It
Marilyn Manson Sweet Dreams
Nirvana Smells Like Teen Spirit
Guns n Roses Sweet Child O Mine
Black Sabbath Paranoid
Ezek nagyon könnyű számok, AC/DC összes száma jó kezdésre mert igazából csak 3-4 akkordból állnak.
You shook me all night long és We're not gonna take it szólója iszonyatosan egyszerű, azokat tanuld meg szépen pontosan, és aztán jöhetnek a nehezebb leckék.
Részben az is a lényege, ha valamiből tanulni akarsz, hogy nem mindig tök egyszerű, viszont szerintem, ha kezdő vagy először leckéket nézegess a neten. (pl. Alapi gitársuli) Én sem jártam tanárhoz; szerintem nem is való mindenkinek..
Sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!