Gitározzak, vagy doboljak?
vagy főzz valamit :)
valamelyikhez csak van nagyobb vonzalmad
Előző elég értelmesen leírta, én még megpróbálom kiegészíteni, lehetőleg elfogulatlanul, annak ellenére, hogy én pár éve a pengetős hangszerek mellett tettem le a voksom, és nem bántam meg :)
A gitár olcsóbb, amennyire tudom, nemhogy jó, hanem bármilyen dobszerkót is nem nagyon kapsz 70-80e alatt, ennyiből egy jó haladó szintű gitár is kijön.
Gitáron bármikor tudsz gyakorolni, ha nem elektromoson nyomod egy fullra kitekert erősítővel, nem fogja a családodat/szomszédokat zavarni.
A gitár a tanulási folyamat elején jóval egyszerűbb, mint a dob, későb viszont mindkét hangszerrel ugyanannyira nehéz haladni.
Gitárosból annyi van, mint a sár, minden második ember tud valamennyire gitározni, dobost meg alig lehet találni, ez előny, ha zenekart szeretnél.
A gitáros sokkal inkább előtérben van az együttesben, az énekes után rá figyelnek leginkább, a dobost a legtöbben max akkor veszik észre, hogy egyáltalán létezik, és ott ül a dobszerkó mögött, ha hibázik.
Ha megint nulláról kellene kezdenem, akkor én sem tudnék egykönnyen dönteni, a fő szempont, amiért én gitározni kezdtem, hogy az volt otthon kéznél, dobszettre meg egy csomó pénz kellett volna, szóval a dobolás még mindig érdekel, talán majd egyszer abba is belevágok, de pillanatnyilag a gitár, és basszgitár eléggé lekötnek, ennek ellenére nagyon erősen gondolkodom, hogy nem kellene-e még a banjo-t is elkezdenem :) 17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!