Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározzak, vagy doboljak?

Gitározzak, vagy doboljak?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem akarom, hogy helyettem döntsetek, csak tapasztalatok alapján melyik az érdemesebb? Előnyök és hátrányok? 15/l

2013. júl. 31. 00:08
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Dobolj!
2013. júl. 31. 07:53
 2/7 anonim ***** válasza:
43%

vagy főzz valamit :)

valamelyikhez csak van nagyobb vonzalmad

2013. júl. 31. 10:40
 3/7 anonim válasza:
100%
én dobolok és gitározok is, de a fő hangszerem a dob, sztem több lehetőség van benne. Előnyökről annyit h ha eljutsz olyan szintre h bandában akarsz játszani könnyebben találsz zenekart dobosként, mint gitárosként, mivel sokkal több gitáros van, mint dobos. Másrészt nekem sokkal könnyebb új számokat tanulnom dobon, mint gitáron, ha hallom a számot, már egyből tudok rá játszani, viszont gitárnál ki kell keresgetni az akkordokat, tabokat stb. Hátránya az h hely kell neki mert van azért hangerő. A gitár fő előnye az h könnyen tudod hordozni és gyakorolni vele. Sajna nem tom megfogni a dobom és levinni mondjuk az udvarra gyakorolni mert fél óra míg kicipelem, másrészt még a szomszédok sem bírják. Az meg h melyik a jobb hangszer, döntsd el Te! :D Remélem azért segíthettem
2013. júl. 31. 10:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Előző elég értelmesen leírta, én még megpróbálom kiegészíteni, lehetőleg elfogulatlanul, annak ellenére, hogy én pár éve a pengetős hangszerek mellett tettem le a voksom, és nem bántam meg :)

A gitár olcsóbb, amennyire tudom, nemhogy jó, hanem bármilyen dobszerkót is nem nagyon kapsz 70-80e alatt, ennyiből egy jó haladó szintű gitár is kijön.

Gitáron bármikor tudsz gyakorolni, ha nem elektromoson nyomod egy fullra kitekert erősítővel, nem fogja a családodat/szomszédokat zavarni.

A gitár a tanulási folyamat elején jóval egyszerűbb, mint a dob, későb viszont mindkét hangszerrel ugyanannyira nehéz haladni.

Gitárosból annyi van, mint a sár, minden második ember tud valamennyire gitározni, dobost meg alig lehet találni, ez előny, ha zenekart szeretnél.

A gitáros sokkal inkább előtérben van az együttesben, az énekes után rá figyelnek leginkább, a dobost a legtöbben max akkor veszik észre, hogy egyáltalán létezik, és ott ül a dobszerkó mögött, ha hibázik.

Ha megint nulláról kellene kezdenem, akkor én sem tudnék egykönnyen dönteni, a fő szempont, amiért én gitározni kezdtem, hogy az volt otthon kéznél, dobszettre meg egy csomó pénz kellett volna, szóval a dobolás még mindig érdekel, talán majd egyszer abba is belevágok, de pillanatnyilag a gitár, és basszgitár eléggé lekötnek, ennek ellenére nagyon erősen gondolkodom, hogy nem kellene-e még a banjo-t is elkezdenem :) 17/f

2013. júl. 31. 13:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Mindkettő nagyon vonz. Azért most egy kicsit tisztábban látok. A bátyám gitározik, tehát gitár van, csak nem akarom, hogy hozzá hasonlítsanak, vagy veszekednénk, hogy mikor ki játszik, de nyilván tud segíteni.. Ugyanakkor neki valamennyire érdekében áll, hogy doboljak, mert akkor az már egész jól hangzik, ha van gitár és dob is..
2013. júl. 31. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
én sem választanám ugyanazt a hobbit mint a testvérem. egyrészt csak a versengés menne, meg közös cuccok vagy ha külön akkor lenyúlnátok egymásét, meg ki a jobb, nem jó az senkinek :D
2013. júl. 31. 21:59
 7/7 Userr666 ***** válasza:
Amelyiket akarod vagy amelyikhez van érzéked.
2013. aug. 1. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!