Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit csináljak hogy fellépésen...

Mit csináljak hogy fellépésen is jól gitározzak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy ha közönség előtt kell játszanom, néha elkezdek izgulni, ha nem vagyok elég biztos a darabban, és nem szól úgy, ahogy azt én akarom.. ésmost bejött egy fellépés, holnapután lesz, és már egyszerűen addig alig vagyok itthon, és még nem érzem nagyon biztosnak a darabot. Ha felveszem telefonra ahogy játszok, és suliban, órákon hallgatom, akkor az segíthet? Vagy az pont hogy ront a helyzeten? Vagy valami egyéb ötlet?
2010. jan. 18. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szülők előtt, rokonoik előtt, kisebb-nagyobb család előtt játssz!! Ez segít a lámpaláz leküzdésében és kezelésében! És persze az se árt, hogy naponta többször kicsit vedd kézbe a hangszert! Egyszer az egyik szobában, egyszer a másikban, ha kívülről játszolj, jó messze tedd el magadtól a kottát!
2010. jan. 18. 20:18
 2/6 A kérdező kommentje:

igen, ezek eddig is megvoltak

a lényeg az, hogy egész nap suliban vagyok, és ott nincs lehetőségem gyakorolni:/

tehát, valahogy tudom ígyis fejleszteni a darabot, gitár nélkül?

2010. jan. 18. 20:23
 3/6 Thurston ***** válasza:
100%
Én nagyon hirtelen, szinte semmi tapasztalattal kerültem egy olyan bandához, akik igen nagy tömegek előtt játszottak. Én úgy oldottam meg a lámpaláz problémát, hogy háttal álltam a közönségnek. Ezt mondjuk sokan tapló dolognak vélhetik, nekem nem volt probléma, mert egy doom bandában játszottam, ahol ezt még jópofának is tartották egyesek.
2010. jan. 18. 21:41
 4/6 Thurston ***** válasza:

Amúgy egy jó tanács:

Ne gyakorolj túl semmit. Annál könnyebben fogod elcseszni. Az a zene halála.

2010. jan. 18. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Mivel darabról beszél, gyanítom, hogy vagy szólóban játszik, vagy valami komolyzenei csapatban, ahol a sok faarc ténylegn em venné jó néven, ha hátat fordítana a közönségnek. :D

Viszont abban igazad van, hogy nem szabad túlfilózni. Sokan ott cseszik el.

2010. jan. 18. 21:45
 6/6 A kérdező kommentje:

hát, igen, klasszikus gitáron játszok, és egyedül, csapatban sosemizgulok:D Általában akkor szokott jól sikerülni, ha pl egy hónappal előre megtanulom, és naponta 2X eljátszom.. akkor így megszokom

de most holnap koncert, és még nem szoktam meg:/

2010. jan. 19. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!