Maga a kérdés feltevése is rossz!
1. Ott van Beethoven: Eroica , na igényes? És mi "értelme" van?
2. Ott van Sztravinszkíj: A tavaszi áldozat Annak meghallgatás alapján van "logikai értelme"?
3. Más stílus: Mingus: The black saint and the sinner lady
Avant-garde jazz. Igen nagyra tartják, "mi értelme" van?
4. Megint más: Deep Purple Mi az értelme a zenéjüknek?
Megmondom én, logikailag SEMMI!!
A zene egy érzelmekre épülő, erősen szubjektív dolog!
Az én véleményem az, hogy semmi okunk és jogunk egész irányzatokat elítélni!
Minden szinte minden stílusban vannak jobb és rosszabb művek, alapvetően jó és rossz zene létezik, de ennek megítélése elég szubjektív!
Pl a metal, a disco, a rap stb. olyan műfajok, ahol nagyon könnyen találni primitív dallamvilágú, ostoba szöveggel ellátott és erősen nívótlan műveket!
Valószínűsítem, hogy magáról a technóról is elég halvány elképzeléseid lehetnek! Ha kérnénk, hogy mutass egy-két példát, lehet olyat adnál meg, aminek köze sincs hozzá.
Én azt gondolom, hogy a TECHNIKAI fejlődés, az, hogy egyre több gép vesz bennünket körül, már eleve szükségesség tette a GÉPZENE létrejöttét, ez egy értelmes kulturális válasz!
1. vagyok bocs h csak most reagálok, nem nagyon voltam gépközelben
most h felhívtátok rá a figyelmet, én is látom a különbséget disco és techno közt, bocs, hogy egy kalap alá vettem őket, de nem is igazán vagyok otthon az elektronikus zene témájában.
Disco: szerintem csak üres lötyögés, bár oda nem is kell bravúros zene. Tulajdonképpen csak háttérzaj, a diszkóba járókat jobban érdeklik a jó csajok/helyes srácok na meg a pia.
Techno: vannak olyan zeneszámok, amikbe kifejezetten illik egy kis elektronikus rész. Sajnos nem sok ilyen van és nem is értem, hogy tud valaki egy negyedórás, folyamatosan önnmagát ismétlő zenét hallgatni.
Hozzáteszem még egyszer, én ezt csak laikusként mondom, nekem ez az ízlésem, ennyi.
Szerintem te nem a technora gondoltál,mert nem hiszem hogy mondjuk Jan Blomqvist neve sokat mond, de egy David Guetta annál többet és ez alapján van egy negatív véleményed magáról a stílusról és a rajongóiról...
Egy nagyon hasonló kérdés alá írtam ezt nemrég: D
"A hozzáállásod a baj. Az elektronikus zene roppant sokszínű és izgalmas, az acid housetól a psytrance-ig bezárólag te is biztosan találnál olyat ami tetszik is,de ehhez kell némi nyitottság.Egy elektronikus szám is teljesen tudatosan épül fel és áll különböző részekből. ( intro - breakdown - bulid - drop -outro stb) .. mint bármelyik másik műfajnál, nem ész nélkül ismétlődik egy ütem. (tehát nem "tuc-tuc") Sőt jellemző az is,hogy klasszikus vagy népi hangszer hallható egy számban.
Adj neki egy esélyt szerintem és hallgass bele néhány stílusba mert az elektronikus zene jórésze nem az amit a kommersz rádióban vagy a diszkóban hall az ember! : )
Techno, hardcore, hardstyle, jumpsytle, trance, goa, psybient, chill, house, electro, drum and bass, dubstep, electronic body music, industrial ...stb.
És hogy mi a jó benne ? Mint minden jó zenében .. összehoz, érzéseket vált ki belőled, táncra perdít, érzed ahogy lüktet , és boldoggá tesz rengeteg embert és ami kiváltja ezt az érzést annak igenis van létjogosultsága(:"
De ha mégse jön át, akkor csak békélj meg vele mert szerintem nem vesz el teret a metáltól ami továbbra is él is még fog is:) Nem veszekedni jöttem egyébként,szeretem a metált is főleg a death/melodic death-et és voltam már metál koncerten meg techo bulin is és baromi jó élmény volt mindkettő:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!