Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A techno "zenének" mi értelme...

A techno "zenének" mi értelme van?

Figyelt kérdés

2013. júl. 27. 11:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%

7-es vagyok.

Nem vagyok diszkókirály. Olyan zenéket hallgatok, aminek még a stílusáról sincs fogalmad, mert olyan beszűkült, csököttagyú nyomorék vagy, hogy szerinted azon kívül, amit te szeretsz, minden gagyi. Ha olyan nagyokos vagy, mondj pár szót erről a stílusról:

http://www.youtube.com/watch?v=Z6XXKv_zPlU

http://www.youtube.com/watch?v=OmxtvFt9fe4

http://www.youtube.com/watch?v=AcbsSt-FHkg

Olyanok, hogy sz-r, gagyi, b-zis, meg hasonlók, nem számítanak. Valami szakmabeli véleményt szeretnék hallani, olvasni, hova sorolható, hogyan fejlődött ki. Már ha egyáltalán van annyi agyad, hogy a stílust be tudod határolni.

A metál a rockzene egy alága, mára már szinte saját stílussá nőtte ki magát. Alapja - ahogy az egész rockzenének - a blues műfajból származtatható, ami először az 1920-as évek Amerikájában bukkant fel. Akkoriban ez a feketék műfaja volt, és a fehér emberek elítélték, azt hitték, a sátántól származik. A "rockosabb" blues egyik legnevesebb alakja Lenny Kravitz volt, ő már olyan dallamokat, hangokat csalt elő gitárjából, melyek a mai rockzene alappilléreinek számítanak. Később a blues és a rock n' roll különváltak, a blues-ból jöttek a ma ismert RnB, hiphop és elektronikus zenék - persze, eleinte new jack swing, electric boogie és egyéb elnevezéseket kaptak. A rock n' roll másik alapja a country, innen eredeztethető dinamikussága és sokszínűsége.

Mesélj egy ilyet azokról, amiket én linkeltem, légyszíves! Ha nem tudsz, akkor dugó van, a 10 éves zenei múltamat ne fikázza egy takonyorrú metálos!

2013. júl. 28. 15:51
 12/26 anonim ***** válasza:
66%

15:34

Vörhenyes anyád, aki a világra fosott, te hajléktalan! Honnan tudod, hogy nézek ki, rágjam a szívedet? :D Ezért csicska az összes csököttagyú rocker, azt hiszik, övék a világ :D Nem veszitek észre, hogy a zenétek kihalóban van? Manapság mindenki klubokba jár, kevesen kíváncsiak értelmetlen szavak ordibálására :D

15:38

Hiphopban nincs szövegvilág? Ott is bármi megengedett. Egy tuctuc zenének is lehet szövege, tudtad? Az is lehet magával ragadó, mély, sokatmondó! Sőt, sokszor értelmesebb, mint ordibálni, hogy KILL, BLOOD, MURDER, satöbbi...

Értsétek már meg, hogy nem ti vagytok a világ közepe! Linkelhettek ide milliónyi metált, szerintem akkor is egy zsák sz-r az egész, és kész :D Ilyen az élet.

2013. júl. 28. 15:56
 13/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk a dobhártyám hamarabb megy szét a gitár magas hangjától, mint egy mélyebb basszustól, de bocsi :D
2013. júl. 28. 15:57
 14/26 anonim ***** válasza:
Különben most nézem... Metallicát linkelgetsz? Hát azt még egy tízéves is ismeri :D Bújjál el, barátom, nem vagy te metálos... Minimum egy Motörhead-et vártam volna, gondoltam, mélyebben belemászunk, de látom, hogy mekkora félnótás vagy, vitatkozni se éri meg veled. ;)
2013. júl. 28. 16:09
 15/26 A kérdező kommentje:

Na, pont az ilyen hip-hop gettószarral lehet még engem kikergetni a világból a techno után...

"szerinted azon kívül, amit te szeretsz, minden gagyi."

Egy szóval nem utaltam erre, pl a komolyzenét, különböző kultúrák zenéit(pl. indiai klasszikus zene),a blues-t, a korai jazz-t, a rockabilly-t elismerem, sőt nagyra is tartok néhány zenészt, zeneszerzőt közülük.

Amit meg wikipédiáról ollóztál be ide, nem is értem hogy mit keres a témában..

Egyébként áruld már el hogy milyen 10 éves zenei múltad van, mert a belinkelt kedvenceid alapján, még arra se mernék következtetni hogy hallójárattal rendelkezel-e egyáltalán, nem hogy zenei múlttal?! LOL!

"Nem veszitek észre, hogy a zenétek kihalóban van? Manapság mindenki klubokba jár, kevesen kíváncsiak értelmetlen szavak ordibálására :D"

Annak, hogy a metal-ra már kevesebben kíváncsiak mint 20 éve, több oka is van. Egyik, hogy a lemezkiadók az MTV-vel karöltve kb elárasztották a világot a könnyen emészthető, gyors lejáratú, ócska, gondolkodást gátló, gagyi pop, hip-hop és tuc-tuc szarral(persze azért még sajnos a rockzenék közül is nyomattak pár hasonlóan buta, gyenge bandát, mint pl a Nirvana-t..), a másik az hogy mivel az emberek már korlátozottabban tudtak hozzájutni a metalhoz(mert ugye a rádióban meg tv-ben már metal helyett pop, disco meg hip-hop ment), sokan csak ehhez jutottak hozzá, társítva egyébként a nép nagy részének ízléstelenségével(amit a lemezkiadók könnyen kihasználnak, mert ugye már elég 2 gombnyomással meg egy kis vinnyogással eladható zenéket csinálni). A metal kihalásáról meg csak annyit, hogy vannak olyan bandák amikre még 40 év után is van igény(Black Sabbath, Judas Priest, Accept, stb..) és még lesz is, mert értéket képviselnek.. Azt hiszed azokra a béna hip-hop hányadékokra amiket belinkeltél fog valaki emlékezni egyáltalán 15-20 év múlva? LOL! még kb te sem!

"Különben most nézem... Metallicát linkelgetsz? Hát azt még egy tízéves is ismeri :D Bújjál el, barátom, nem vagy te metálos... Minimum egy Motörhead-et vártam volna, gondoltam, mélyebben belemászunk, de látom, hogy mekkora félnótás vagy, vitatkozni se éri meg veled. ;)"

Szerintem még a Motörhead-et is ismeri minden 10 éves, vagy legalábbis kéne hogy ismerjen... De akkor tessék, linkelek most én valamit(ami többet és mint az összes pop-disco-hiphop-rap-techno együttvéve!):

https://www.youtube.com/watch?v=pISTyZ62KPI

(mondjuk igazából akármit linkelhettem volna...)

"Ez alapján a komolyzenéhez képest a metál igénytelen. "

Ezt mondjuk nem te írtad, de ez már elvből baromság, főleg, ha az ember megtekinti ezeket:

https://www.youtube.com/watch?v=NM17rAWKbIM

https://www.youtube.com/watch?v=zAnOtwHxvM0

Na most, technoval vagy hip-hopal elképzelhetetlen lenne ötvözni a klasszikus zenét, de az biztos hogy oltári nagy borzalom születne belőle, ebből is látszik, hogy mi is tartozik igazán a zene kategóriába!

2013. júl. 28. 18:12
 16/26 A kérdező kommentje:
*(nem 'és', hanem 'ér'), sorry.
2013. júl. 28. 18:14
 17/26 anonim ***** válasza:
86%

Tessék :)

http://www.youtube.com/watch?v=nY33BLwZQjQ

De ez a vita meddő :D Kb. azt mondod: 'amiténhallgatok azakirály, mindenmásszaaaar blőőőő'. Most erre mit mondjunk? :D

Amúgy tessék, egy 15 éves rap szám, amit elég sokan szeretnek, és emlegetnek még mindig:

http://www.youtube.com/watch?v=eXvBjCO19QY

2013. júl. 28. 18:50
 18/26 anonim ***** válasza:
66%
De amúgy most mi a kérdés? :D Mi megírtuk, hogy mi értelme van a techno zenének. Erre azt írogatod csak, hogy nem szereted, meg a másik zenék jobbak. Oké, ez a véleményed, de nőj fel. Ez nem ovi, hogy az én kisautóm a szebb :D
2013. júl. 28. 18:58
 19/26 anonim ***** válasza:

"gettósz-r" Na igen, ennél többet nem is vártam tőled. Látom, fingod sincs az egészhez, dióhéjban elmondom: a stílus neve reggaetón, Puerto Rico-ban alakult ki a 90-es évek elején. Tipikus ritmusa a dembow, ez egy egyedi tört ütem, más stílus nem használja, ha meghallgatod a zenét, rájössz. Mára a dél-amerikaiak nemzeti zenéjévé nőtte ki magát.

Ennyi a különbség közted és köztem: én tudtam beszélni az általad kedvelt műfajról (nem wikiről ollóztam), te pedig hozzá se tudtál szagolni az enyémhez. Ezzel sikeresen bizonyítottad, hogy mennyire csökönyös és műveletlen vagy, már ne is haragudj... És megintcsak előjön: te fikázod a zenei múltam? Ne nevettesd ki magad, 10 éve van saját stúdióm. Lehet, hogy gitárt nem tudok nyúzni, de a hangok átalakítását csukott szemmel elvégzem, valamint a modern zenetörténethez is konyítok valamit, ellentétben veled.

Mi az, hogy a hiphopra fog-e emlékezni valaki? Snopp Dogg, Dr. Dre, a Wu-Tang Clan már huszonéve nyomatják, és a lemezeik még mindig fogynak... Nem véletlen dollárMILLIÁRDOS Snoop Dogg - és ezzel ki is lyukadunk ott, hogy miben mérjük a zene értékét? Pénzben? Vagy hogy? Tudod, itt összefoglalom neked az utolsó válaszoló mondandóját: kinek a pap, kinek a paplan. A zene értéke olyan szubjektív dolog, mint a lányok szépsége: neked a szőkék tetszenek, nekem a barnák, pont. Nem tudod megmondani, miért pont az, vagy miért értékesebb számodra egyik a másiknál. Az tetszik, és kész. (Vita elkerülése végett: fogalmam sincs, neked kik tetszenek, még a nemedet sem tudom, csak példa volt.)

A vita tehát tényleg meddő. Itt van a kérdező, aki a metált szereti, itt van egy válaszoló, aki nem tudom mit szeret (érzésem szerint az elektronikus zenét), és itt vagyok én, aki a hiphopot. Egyikünk sem tudja meggyőzni a másikat a saját igazáról, hiszen ez lehetetlen, mert a zene szépsége szubjektív, kinek-kinek más tetszik. Annyi legalább bebizonyosodott, hogy rapperként nem vagyok buta, bármennyire is állítják a rockszopók.

Csocsi!

2013. júl. 29. 10:17
 20/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a vélemény óriási tévedés!

Milyen jogon ítélsz el egész zenei stílusokat?

Már bocs, én rendszeresen járok komolyzenei koncertekre, de nem arcoskodásból és nem érzem, hogy rock, vagy a techno olyan lenne, amit am blokk le lehet írni, vagy lenézni, aki olyat hallgat...

És akkor mi van, ha valaki mindenfélét hallgat??

2013. júl. 29. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!