Ehhez a gitárhoz mi tszóltok?
Kezdésnek kellene de már elhatároztem magym hogy ezen megtanulok és azért nem veszek olyan olcsó tescos szarokat.
Semmiképp nem éri meg. Ha a gitárt megveszed, meg mellé a tartozékokat olcsóbbra jössz ki!!!
Tok 2000, pengető 100ft/db, hangológép 2500ft, húrtekerő 295, húrkészlet meg legyen 2000ft. Legyen 7000ft. Meg mellé még ha ugyanez a gitár is akkor 35 a gitár.
Olcsó hús, híg lé!
Nekem Yamaha FG700Ms van, ami egy jó fejsze, állja az időt már vagy 10 éve...inkább kicsit több...
Ami igaz a villanygitároknál az sokszorosan érvényes az akusztikusokra. Itt nincs melléduma, nincs hangszedő, ami beszél a fa helyett, itt csak a rezonáns test van és a jó, vagy kevésbé szerencsés nyak, illetve hardver együttes. A hangszerész egy húrcserére vitt akusztikuson először azt nézi, hogy a húrláb mikor szándékozik elhagyni a testet, vagyis mennyire tart a ragasztás. Az enyémen még meg sem piszkálható. Ez az elsődleges, ami hozhat a hangszerész konyhájára. Ezt a forintokra váltható dolgot érdemes a megvásárláskor lehetőleg nullára csökkenteni.
Végkövetkeztetés: nem veszünk olyan akusztikus hangszert, aminek az ára eleve meghatározza a semmirevaló minőségét. Van ugyan garancia, de a gyártó simán belevágja az arcodba, hogy...."csak nem megpengetted?"
Sajnos 100e alatt nincs akusztikus hangszer még használtan sem, amire sok éven keresztül szeretettel nézhetsz a falon-persze amikor nem használod.
Azért ezt árnyalnám egy kicsit. :)
Legtöbbszer ezek nem koncertezésre vagy stúdiófelvételre kellenek, hanem baráti társaságban gitározgatni. Arra meg fölösleges 100e Ft-os hangszer. Nekem volt Epi, Guvnor, Ibanez akusztikusom, mind kb. 40-50e Ft-ért és egyikkel se akadt semmi probléma éveken át.
Persze nem árt tudni, hogy mire kell vigyázni, elsősorban a páratartalom ingadozására, nem árt párásítót használi a tokban például.
Sok probléma a fa száradás miatti vetemedésére vezethető vissza, a gitárok kb. 45%-os páratartalomban érzik jól magukat. Télen nagyon száraz lehet a levegő, ilyenkor a fa elkezd vetemedni, repedni.
Ja, és persze a "mindenes" Cort AD810.
Nyilván nem egy csúcsminőség, de hobbigitárnak az áráért teljesen jó.
Dicséretes, hogy kezdésnek nem egy aljadék gitárt szemeltél ki.A gitároknál a minőséget rendesen meg kell fizetni, és amit kiszemeltél az egy magasabb minőségi kategória, mint amit egy bevásárló központban árulnak. Szerintem amit 2.-ra belinkeltél az simán megéri az árát. Mint ahogy Aktív Gitár is írta nem lesz csúcsminőség, de ha azt várod el majd a gitártól amit tud, és nem egy 100e Ft-s gitár tudását, nem fogsz benne csalódni. Az, hogy biztonságos-e a megadott helyről rendelni, nem tudom, mert tőlük még nem vettem semmit. Vásároltam több esetben is neten (erősítő, hangfal), mindegyik biztonságban megérkezett. Általában futárszolgálat hordja a cuccokat, és megfelelően be vannak csomagolva. Mindezek ellenére azt javasolnám, ha meg tudod oldani, személyesen menj el, és nézd meg a hangszert amit megveszel. Valamint ha te szállítod, akkor az már a te felelősséged, és biztos jobban oda fogsz rá figyelni mint egy póstás.
Ui.:ha ezzel kezded a tanulást iszonyatosan vágni fogja az ujjbegyeket, ne keseredj el ettől. Gyakorlás, kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!