Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nehez megtanulni hegedulni?

Nehez megtanulni hegedulni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 18. 20:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%
Igen.
2013. júl. 18. 20:59
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehezebb, mint zongorázni:

http://www.youtube.com/watch?v=w-0wYN372_o

2013. júl. 18. 21:00
 3/20 A kérdező kommentje:
akkor?
2013. júl. 18. 21:24
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Azt mondják,hogy a legnehezebb rajta megtanulni...De elméletileg a gitáron a második legnehezebb,és nekem nem okoz különösebb problémát.A sok gyakorlás minden hangszer titka :)
2013. júl. 18. 21:30
 5/20 anonim ***** válasza:

hogyhogy elméletileg?:D

szerintem nem lehet ezt összehasonlítani, és nem is kell. A sportoknál sem nézi senki, hogy vizilabdázni nehezebb-e, vagy sakkozni. Ki miben jó, kinek mi fekszik, és mi tetszik, attól függ hogy melyik nehezebb a másiknál.

Hegedülni (mint minden hangszeren tanulni) nehéz, sok időt igénylő, és hosszú folyamat, de (mint minden hangszeren) megéri.

2013. júl. 18. 21:37
 6/20 anonim ***** válasza:

Akkor?

Mit akkor?

Ha most azt mondom, hogy nem, nem nehéz, nagyon könnyű, akkor megmyugszol? :)

Miért ismeretlen embereket kérdezel erről, miért nam valakit, aki ért hozzá, mondjuk egy zenetanárt?

Amúgy az első évben mi nem is játszottunk semmit, csak a hegedű tartását, a kéz tartását, a vonófogást gyakoroltuk. Egy évig.

És mondhatom, meglehetősen kifacsar és fájdalmas volt számomra, abszolút természetellenes mozdulatokkal és kéztartással.

Biztos akad, akinek egyrészt talán kevésbé "merevek" az izületei vagy könnyebben megszokja.

Nyilván attól is függ, mennyire vagy kitartó és szorgalmas és tehetséges.

Amúgy magas szinten MINDEN hangszert nehéz elsajátítani, sőt, igazából ez egy vég nélküli tanulási folyamat.

Az nem igaz, hogy a gitár a második legnehezebb. Alap-közép szinten a gitár viszonylag a könnyebb hangszerek közt van, hiszen a hangok intonációja adott, a bundok meghatározzák, de a bundnélküli hangszereken saját magadnak kell mindig a pontos pozíciót megszokni...

2013. júl. 18. 21:42
 7/20 anonim válasza:
100%

Hát, figyelj. :D Én 8 éve tanulok hegedülni, és ezt kb 2 hónap alatt tanultam meg, de nekem tehetségem van hozzá. Semmi egoizmus... Ha benned van az, ami kell, akkor meg tudsz tanulni, de ehhez szorgalom is kell nem is kevés. :))

Itt voltam 12 éves. :)

http://www.youtube.com/watch?v=yQzWwS26kYI

És ez a mostani. :)

Itt is látjátok, hogy nagyon hosszú a darab, és hibáztam is benne párszor, de igyekeztem.. Ez is kb 2 hónap munkája.. 8 oldalas ez a mű. :)

http://www.youtube.com/watch?v=sDKa7QjojGU

És most nem azt kell nézni, hogy hűű, milyen ronda vagyok, meg milyen ronda a tartásom. :D Csak a nehézséget mutattam meg. :)

De mindent összevéve, igen, nagyon nehéz hangszer, viszont annál szebb. Tapasztalat. :))

2013. júl. 19. 13:51
 8/20 anonim ***** válasza:
azért nem sok ember jut el 2 hónap alatt ilyen szintre :D nagyban függ a tanártól is. 1-1 zenesuliban nincs a hegedű tanszakon egy "jó" gyerek sem, máshol meg a tanár összes növendéke versenyre jár. én például ismerek olyan tanárt, akinek 30év alatt egy jó növendéke sem volt :D lehet a gyerekekre kenni, hogy tehetségtelenek, meg van akitől sohasem hallunk egy jó átütő produkciót, de a tanár személye legalább annyira meghatározó, mint a tehetség :D
2013. júl. 19. 15:56
 9/20 anonim ***** válasza:

Én ősszel kezdem a hetedik évemet!

Nem nagyon emlékszem már, és roppant lusta voltam gyakorlás terén, de nem volt nehéz. Jártam heti 2x zene órákra, mindig 30 percre, és itthon is gyakoroltam. Ennyi a titka. Persze voltak nehézségek, egy egy fekvést vagy csak egy kottát, vagy vonó húzását megtanulni, de soha nem adtam fel. Volt, hogy eldobtam a vonómat az ágyamra, de nem adtam fel.

A hegedűt a legnehezebb hangszerek családjába sorolják.

De MINDEN csak AKARAT kérdése. Ha valamit akarsz, megcsinálod. Én akartam, és akarok is, és tudok.

2013. júl. 19. 18:55
 10/20 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat #7 nagyon ugyes vagy!!!
2013. júl. 19. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!