Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » (Akusztikus Gitár kérdés)...

(Akusztikus Gitár kérdés) Páromat szeretném meglepni egy akusztikus gitárral, de nem ismerem őket. Találtam párat, TOLEDO CG100 4/4 BK, Toledo CG50 BK, STAGG C542 BK. Ezek közül melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2013. júl. 15. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Inkább Uniwell

[link]

Amiket te mondasz egyébként nylon húrosok (klasszikusok), amit én mutatok az fém. Nem tudom véletlen-e vagy direkt linkeltél, bár szerintem előbbi. A fém húrosnak keményebb, rockosabb hangja van, valamint hangosabb, a nylon húros lágyabb hangzású. Az akusztikus gitár fém húrjai kezdetben vágni fogják a párod ujjait, ezért ha gyenge kezű a párod akkor érdemesebb a klasszikusok közt szétnézni. Ebben az esetben Cortok/Yamahák modelljeit érdemes keresni.

2013. júl. 15. 21:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Gyengébb,női kéz.:) Tudatosan linkeltem azokat,amiket kiírtam. Köszönöm a válaszod,segítettél.:)
2013. júl. 15. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Hmm, klasszikusok közt azt tudom, hogy a Stagg "minőségéhez" képest az én C60-as Yamahám egy egészen más volt. Ha minőségi akusztikust vagy klasszikust kéne vennem elérhető áron szerintem Yamahát vennék.
2013. júl. 15. 22:58
 4/9 A kérdező kommentje:
A gond az,hogy mindenhol a pénz beszél.:( Nem tudok árban feljebb menni.Pedig mindenhol ezt,illetve hasonlókat olvasok.
2013. júl. 15. 23:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Arra jutottam,hogy kezdetnek jobb lenne ilyen.Mert bár szeretne megtanulni,de vajon lesz e benn kitartás.. Sokan feladják,ahogy elnézem,olvasgatok.Ha megtanulja az alapokat,akkordokat,fogást,hangolást,stb,és kitart,akkor jöhetne egy komolyabb,talán már fémhúros,mint említetted..Erről mit gondolsz?
2013. júl. 15. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva erről nagyon megoszlanak a vélemények. De az én személyes tapasztalatom, hogy ez kezdő sokszor meg se hallja a különbségeket, vagy csak egyszerűen örül annak, hogy van gitárja, és szereti azt. Nekem is egyik lányismerősöm aki tanítványszerű is egyben egy ilyen Stagg-t használ, és szereti. Én inkább nem is hangoztatom, hogy mennyi jobb gitár van tőle, mert tudom, hogy amire kell neki bőven elég. Amúgy is ahogy írtad elég sokan abbahagyják, aztán így kevesebb pénz marad benne a gitárban. És annál jobb lesz később mikor lesz egy jobb hangszer. Én a mai napig emlékszem, hogy milyen megváltás volt mikor az első erősítőm lecseréltem. Meg arra is, hogy milyen jó volt a nem túl jó motyón játszani hosszú órákat. A hang persze borzalom volt, de akkor nem érdekelt, mert arra tellett. Aztán később jöttek a jobb dolgok, és akkor ismét örültem. Szóval hajrá :D

A Toledot amúgy nem ismerem, de így látatlanban kevésbé bízok meg bennük, mint a Stagg-ben.

2013. júl. 15. 23:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Majd kiderül milyen lesz.:) S megírom milyen is.Vagy itt,vagy privátba ugyanitt.

De igen,ha menni fog,akkor majd jöhet egy komolyabb,ahogy írtam,ha nem,akkor pedig nem bukok nagyot.Akkor majd átveszem,és megtanulok én rajt.;)

2013. júl. 15. 23:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Sok sikert! :D
2013. júl. 15. 23:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Belecsapunk a húrokba.;) :D

Minden jót:)

2013. júl. 15. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!