Miért nincsenek a klasszikus gitáron "tájékozódási pontok"?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi a hivatalos neve a "tájékozódási pontoknak". Azokra a pontokra gondolok, amik a nyak oldalán, ill. az érintők között vannak a 3.,5.,7.,9., 12.,...stb bundnál. Ezek a fémhúros gitárokon vannak csak. A nylonoson nincs. Miért nincs?2013. júl. 15. 15:16
11/21 A kérdező kommentje:
A Jasmine nem klasszikus(nylon húros) gitár!
2013. júl. 15. 16:18
12/21 anonim válasza:
hát, meddig bírja..igazából sokáig :D mert azon a részen nem fogom a gitárt, mármint haználat közben sem igazán érek a nyak felső részéhez, tehát elég tartós. A körömlakkos megoldás kb 5évig jó volt, aztán azt a gitárt eladtam. A mostani fél éve van nálam, eddig 2x pontoztam fel, egyszer már csak jött le belőle, és tettem rá újakat (pedig napi 3-5órát használom), úgyhogy szerintem nem nagy nyűg ez sem :D
13/21 anonim válasza:
Szerintem ezt gondold át. Nem szoktam a levegőbe beszélni. :)
Igaz, csak a 3/4-es méretűnek van 47.5 mm-es nyakszélessége , a többi Jasmine klasszikus szintén 52 mm.
14/21 anonim válasza:
Szóval akkor ezek milyen gitárok szerinted? :)
15/21 anonim válasza:
Amúgy nem olvastam annyira a kommenteket csak elkaptam ezt a nyak szélességet. Ezt nem értem kedves kérdező, miért? Ha azért mert kicsi a kezed és félsz attól, hogy nem éred át akkor hülyeség ;) Nekem sincs nagy kezem, sőt meglepően kicsik az ujjaim és mégis simán játszottam klasszikus gitáron.
16/21 A kérdező kommentje:
Oké! A link meggyőzött!:) Én a Google segítségével kerestem rá a képeknél, de ott csak fémhúrost dobott ki. Szóval jó néhány éve már én is gitározgatom elektroakusztikuson és elektromoson. Hozzászoktam a keskeny(43mm) nyakhoz. Viszont most rákattantam a nylon húrosra is szólózgatás céljából szeretnék venni egy elektroklasszikus nylon húros gitárt. Egyet már találtam( [link] nem akarom elkapkodni a dolgot. Elvileg ez 45mm széles a felső nyeregnél.
2013. júl. 15. 17:26
17/21 anonim válasza:
Ha ilyet akar, hát ilyet akar. :)
Az Ibanez GA2 45.5 mm-es a nyeregnél. Probléma megoldva. :)
18/21 anonim válasza:
Igen, a Cort is vékony nyakú.
Sajnos az általam ajánlott Ibanez 3/4-es, erről mindig elfeledkezem.
Akkor viszont még az Ibanez GA5TCE vagy a GM500CE, vagy a GA35TCE is szóba jöhet, 46 mm-es a nyak és teljes méretűek.
19/21 A kérdező kommentje:
Hát....igen....ez pl. jól nézne ki. [link] De nem tudom, hogy Magyarországon kapható-e ilyen és ennyiért?
2013. júl. 15. 17:58
20/21 anonim válasza:
AZ Oroszlánbarlang a hivatalos Ibanez dealer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!