Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A húr erőssége lehet összefügg...

A húr erőssége lehet összefüggésben azzal, hogy tompán szól a gitáron?

Figyelt kérdés

Tehát, röviden burkoltan:

Az egyik márka közepes erősségű húrja jól szólt nagyon a gitáron. Kellően csengő, kellemes, pont jó hangja volt. Aztán vettem egy másik márkájú (egyébként híresebb márkájú), húrt, abból viszont már keményet. Ugyanazon árkategóriából. Nagyon tompán szólt, kb mint ha egy zsepit raknék a húrlábhoz, annyira. Aztán ugyanabból a márkából vettem egy drágább fajtát, de szintén hard-ot, és ez is nagyon tompa. Vajon a márka miatt szól rajta nagyon tompán, vagy az erősség miatt? Ha megvenném ugyanezen márka közepes erősségű húrját, akkor lehet, hogy nem lenne ilyen tompa? Vagy esetleg valamiért ez a márka nem fekszik a gitárnak?

Klasszikus gitárról van szó, (ugye nyilván akkor ahhoz nylon húrok), egy viszonylag drága modell, és a húrok ilyen 2-3ezer forint körüli kategóriájúak.

Tehát konkrétan a kérdés: A márkán változtassak, hogy ne legyen tompa hangzás, vagy a keménységen? Gondolom az lenne kézenfekvő ha mindkettőn változtatnék, de érdekel hogy most a kettő közül melyik a baj.

Ja, és amelyik közepes, és jól szólt, abból nem tudok rendelni, mert ajándékba kaptam egy pesti boltból, ahol már nincs, és máshol sem láttam.

2013. júl. 5. 00:49
 1/3 anonim ***** válasza:

A gitár egyébként pontosan milyen?

A húr márkája, típusa milyen? Nyugodtan el lehet mondani... nagyobb eséllyel lehet valaminek megtalálni az okát, ha minden információ ismert.

2013. júl. 5. 01:23
 2/3 anonim válasza:
Valószínüleg D'addario-t vettél, azok elég tompán szólnak. Savarezt ajánlom neked, mégpedig a Savarez Corum Alliance típust. Gyönyörűen szól. Én általában a kevertet szoktam venni vagy a normált.
2013. júl. 6. 02:52
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Igen, D'addariot vettem. Azért csalódás, mert az elmúlt 5 évben ezt használtam, és szerettem, most meg egyszerűen használhatatlan.

Köszönöm a válaszokat:)

2013. júl. 6. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!