Szerintetek jó a Pénzes-féle gitáriskola?
Üdv! Én nagyon ajánlom. Személy szerint újrakezdő vagyok és szerintem ebben az állapotban kifejezetten jó döntés.
A szisztéma amit oktat elég száraz, ezért kezdőknek nem biztos, hogy ajánlanám. Anno mikor elkezdtem tizenéves koromban zenélni, akkor arra vágytam, hogy célzottan bizonyos dalokat tanuljak meg. Emellett gyakori "hiba" hogy a kedvenc gitárosodat akarod "leutánozni". Erre a célra nem igazán optimális ez a metodika.
Ellenben ha szeretnéd "megérteni" a gitár és nem csak egy-egy számot akarsz megtanulni, hanem magát a hangszert, akkor kifejezetten ajánlom. Nyilván ez több éves mutatvány és csak aktív gyakorlás mellett fog sikerülni.
A korábban hozzászólók kritizálták László játékát. Én nem ismerem annyira a játékát, hogy kritizáljam. Annyi viszont biztos, hogy valakinek a gyakorlati gitártjátéka nem minősíti az oktatói képességeit. Nekem volt olyan gitártanárom, aki egész óra alatt azt demonstrálta nekem, hogy "ezt vagy azt" a skálát hogyan tudja darálni. Igen kellemetlen élmény volt és 15 évvel később visszagondolva elég "pofátlan" dolognak tartom. Na a pénzes gitáriskola nem ilyen. Itt rengeteg lépcsőn keresztül tudsz feljutni egy szerintem magas szintre, melyeket neked kell kigyakorolni.
Szerintem aki virtuóz gitáros, az korántsem biztos hogy jó tanár, és ez igaz fordítva is.
A rendszer kicsit olyan, mintha egy "edzésterven" mennél végig. Nem egyszerű és egyeseknek unalmas is lehet, viszont rendkívül hatékony javította eddig a játékomat. Ha motivált vagy a gitár mélyebb elsajátításában, akkor ajánlom. Ha csak szeretnél "kicsit" megtanulni gitározni akkor van kellemesebb metodika is.
Ha komoly céljaid vannak a zenéléssel akkor viszont határozottan javasolom. Ha csak magad kedvére próbálsz fejlődni akkor elég hamar bele lehet üzközni falakba, amit egyedül szerintem csak a zsenik tudnak átlépni. Arra nagyon ügyelj, hogy egy olyan tanár, aki valójában kényszerből tanít, hosszú távon nem tudja kordinálni a fejlődésed.
" Annyi viszont biztos, hogy valakinek a gyakorlati gitártjátéka nem minősíti az oktatói képességeit..."
Ezzel nagyon nem értek egyet. Ha valaki valamit tanítani próbál gitáron, azt illik tudni tisztán és vállalhatóan eljátszani. Hogy tudna valaki valamit megtanítani, ha ő maga sem tudja azt?
Én láttam az oldalán a videóit anno, hidd el, ahhoz képest hogy tanítani próbálja, nagyon vállalhatatlan volt a játéka, lehet azóta fejlődött...nem tudom.
De böngészgettem a gitáriskolája oldalán, és rengeteg, szó szerint baromságot olvastam....csak egy példa: a westerngitárjára nylonhúrokat tett, hogy ne kopjonak a bundok (pfff???)....bakker akkor ne vegyél westerngitárt...
Vagy hogy 40 feletti embereket nem vállal, mert hogy 40 felett esélytelen megtanítani akárkit is gitározni.... Pár kiragadott példa, ami eszembe jutott, de vannak még bőven gyöngyszemek az oldalán.
Szóval aki ilyeneket hirdet, azzal szemben erős kétségeim támadnak hogy jó oktató lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!