Felnőttkorban is el lehet kezdeni hangszeren játszani?
Ha van szabadidőd és kedved hozzá akkor miért ne lehetne?
Ez nem kortól függ!!
Van olyan aki pl felnőtt korában tanul meg úszni.
Nincs lehetetlen ha elég elhivatott vagy és kellő időt és energiát tudsz szánni a tanulásra és gyakorlásra.
Sőt, ha nagyon szeretnél játszani a kiválasztott hangszeren, sokkal jobban fogsz figyelni a tanárra, ezáltal jobban fogtok haladni, mert érdekel amit csinálsz és szívesen tanulod - ellenben azokkal a gyerekekkel, akiket csak beíratnak valahova, mert azon a hangszeren volt szabad hely... nem szereti, leterheli az iskola, a sport és még egy hangszert is kap a nyakába... gyakorolnia kell pedig inkább játszana.
Persze aki gyerekkorától ezt látja és hallja a szüleitől, aki ebben nőtt fel és érdekli, szereti, az alapból forban van, ha még álmai is vannak vele, akkor pláne.
De ne ez legyen a célod, hogy ilyen művészeket lepipálj azonnal.
Adj időt magadnak és élvezd a tanulást, akkor lesz eredményed és értékelni is fogod a belefektetett munkádat.
Én is szívesen tanulnék zongorázni vagy hegedülni, de nálam már a szolfézsnál megakad a tudomány... egyszerűen nem tudom felnőtt fejjel (se) megérteni mi micsoda, anélkül meg nem lehet kottát olvasni.
Lehetetlen eset vagyok, ilyen is kell a világon, elfogadtam. Majd a férjem és a gyerekeink játszanak helyettem is valamin :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!