Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akik a metált szeretik, miért...

Akik a metált szeretik, miért mondják azt, hogy ők nem a rockot, hanem a metált szeretik?

Figyelt kérdés

Sok ember a rockot, mint gyűjtőfogalmat érti, nem mint külön zenei ALKATEGÓRIÁT. Tehát nekem ugyanúgy rock a Guns N' Roses, mint a Metallica, vagy mint a Cradle of Filth. De sorolhatom még Korn, Nightwish, Depresszió, Tankcsapda, Edda, Dimmu Borgir... Lényeg, hogy én is tudom, hogy a Nightwish (az eredeti) az szimfónikus operametál, a Cradle meg death metál, a Tankcsapda meg sima rock, mégse különböztetem meg őket ennyire egymástól, hanem az összes rock zene. Mikor tőlem kérdezik, én se írom el külön, hogy reggaetont hallgatok, mert senki sem tudná, mi az, inkább azt mondom, hiphop-ot, végülis abba a gyűjtőfogalomba illik bele.

Miért jó ez nektek, hogy még egymástól is ennyire megkülönböztetitek magatokat?

2013. máj. 21. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Én pl. folk és death, black metalt hallagtok általában, de néha nemzeti rockot is.

Így értem a megkülönböztetést.

2013. máj. 21. 21:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondják azt, mert a rock az egy gyűjtőfogalom, de egyben zenei alkategória is, amelynek több alfaja van, ezért nincs is olyan, hogy "sima rock", és ha a metálzene kedvelők azt mondanák, hogy ők a rockot szeretik, abba beletartozik minden, ami a rockhoz tartozik: a hard rock, a punk rock, a sleaze rock, a glam rock, a pop rock, a progresszív rock, a blues rock, a grunge és a metál, aminek annyi alfaja van, hogy azt itt most elég időigényes lenne mind felsorolni, ugyanígy a punk rocknál is. Tehát ha valaki a metált szereti, az nem biztos, hogy hallgat blues rockot is. De például a punkot már lehet, hogy többen hallgatják a metálosok közül, mert több alfaj a metálon belül a punk és a metálzene kereszteződéséből jött létre, például a thrash metál, a crossover, a már említett grunge, amit egyébként lehetne sorolni ide is és a rockhoz is, hiszen abban megtalálható a heavy metal és a punk mellett a hard rock is. Ebből láthatod, hogy a rock valóban egy nagyon tág fogalom, az pedig, hogy valaki azt mondja, ő a metált szereti, akkor azzal már eléggé a lényegre tör. Röviden: ha egy metálos azt mondaná, hogy a rockot szereti, ez részben nem lenne igaz, akkor mindenki azt hinné, hogy annak minden alfaját meghallgatja, az egészen populáris zenekarok közül is, mint például amilyen a Green Day (a mostani, régen punk volt) és P!nk, vagy Avril Lavigne, mert őket is a pop rockhoz sorolják. Remélem azért eléggé érthető voltam :))
2013. máj. 21. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert a metalt szeretik! \m/
2013. jún. 21. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!