Mit tegyek a gitárommal? Nehéz behangolni (bővebben lent).
Squier Strat. gitárom van, viszont nem egy drága fajta (30 rongyba került...), és egy kicsit nehezen akar behangolódni.
A hangolókulcs kb. olyan, mint egy vízcsap, vagy túl magas, vagy túl mély, de a pontosra nagyon nehezen akar beállni, akár milyen kicsit is tekerek rajta. Amikor csak a standard hangolást használtam, akkor igazából elég volt egy 5-10 perc max. a behangolásához, de most, hogy más hangolásokat (drop D, drop C) szeretnék kipróbálni/használni, nagyon nehezen akar összejönni. Ha pl. az E húrt lejjebb hangolom, aztán behangolom az A-t, akkor mire azzal végzek, az előbbi már teljesen elhangolódott (mintha vissza akarna állni E-re), és így egy örökkévalóság szinte már behangolni. Mellesleg az oktávot is megpróbáltam már egyszer beállítani, akkor úgy tűnt, sikerült, de az 5. bundnál lefogva a hangoló szerint nem volt jó. Tudnátok nekem mondani valami módszert, pontosan leírva, hogy mit csináljak vele? Előre is kösz!
Ellenőrizd, hogy a kulcsokat rögzítő csavarok rendben tartanak-e. Nálam a front oldali anya nem volt rendesen meghúzva, melynek következtében jobbra balra mozgott a kulcs tengelye.
Tremolós a gitár? A rugó megfelelő feszítést ad? Lehet érdemes lenne cserélni.
Ha nem pontos az 5. fekvésben, akkor állítsd be az oktávot. Hangold fel a húrt,majd a 12. bundnál is mérj. Az eltérés irányától függően a húrlábon a nyakkal párhuzamos csavarokon állíts. Ezt csináld meg minden húron.
Ha a magasabb fekvésekben továbbra is intonációs problémák lépnek fel, annak oka lehet, hogy a húr túlságosan távol van a fogólaptól. Ez esetben a nyak pozícióján és a húrlábon a húr magasságán módosíts.
Így látatlanban ennyi.
Esetleg vidd el szakihoz a gitárt. Pár ezerért nagyon jól be tudják állítani (Aktív gitár talán linkel is neked árlistát).
Úgy látom aktív itt is a leghírhedtebb válaszoló :D
Nem akarlak elkeseríteni de az 5. Bund után soha nem kapsz tiszta hangokat odáig is csak immel ámmal ez egy gyakorló gitár később amikor komolyabban nyomod vegyél egy jobbat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!