Eddig volt egy viszonylag jobb fajta elektromos gitárom, de most eladtam és van 85 ezer forintom. Azt találtam ki, hogy vennék egy sx giárt ( http://www.youtube.com/watch?v=KYtT07tK3wg ) , mert azt hallottam, hogy jó fából készülnek, de ezzel kb. vége is van a jó tulajdonságaiknak, mert minden más elég gyenge minőségű.(ami persze érthető ennyi pénzért) A terv az lenne, hogy veszek bele egy Seymour Duncan JB hangszedőt és kicserélném a hangolókulcsokat valami jobb fajtára. Ez így szép is lenne, de én egy kicsit tartok attól, hogy milyen is lenne, ha elkészülne.Lehetne ez így legalább fele annyira jó, mint egy mexikói Fender humbuckerrel? Főleg az érdekelne, hogy ezeknek az SX gitároknak attól, hogy ugyanúgy égerből vannak, mint a fenderek, ugyanolyan jó minőségűek is?(mármint a fának a minőségére gondolok) Egyébként ilyen Punk Rockos dologra kellene.
2013. máj. 13. 22:22
1/6 anonim válasza:
Punk rockra szinte még a felhúrozott seprűnyél is jó :)
Viccet félretéve, lehet, hogy nem lenne hülyeség. Én is jókat hallottam az SX gitárokról, az olcsó kategóriában állítólag a legjobbak között vannak. Kicserélt kulcsokkal és hangszedőkkel szerintem egész jó hangszer lenne belőle. Fele olyan jó pedig valószínűleg lenne, mint egy mex Fender. Ha raknál bele egy ütős bridge humbuckert, a többi hangszedőt kiszórnád belőle, és tisztességgel telematricáznád,szerintem elég pofás és hangra is viszonylag jó kis punk balta lenne belőle ;)
2013. máj. 14. 16:52
2/6 anonim válasza:
Akkor már inkább vegyél egy Squier-t. Ez legalább "házon belül" van és amúgy sem rossz minőségűek. 85 ezerből már elég tisztességes darab tudsz venni. Ha azt feltuningolod (hangszedő, tremolotőke, potméterek, árnyékolás, stb cseréje), már lazán utolér egy mai mexikói Fender-t.
2013. máj. 14. 18:35
3/6 A kérdező kommentje:
1. én is valahogy úgy gondoltam, hogy tele lesz matricázva:D
2. én squiert azért nem veszek, mert az affinity szériában nincs olyan, aminek tetszene a színe, csak a classic vibe közül van egy-kettő, de az már drága lenne és nincs belőle humbucker verzió. A standardekkel csak annyi bajom van, hogy agathisból vannak.
2013. máj. 14. 20:39
4/6 anonim válasza:
Nem akarlak győzködni, de szerintem inkább megérné gyűjteni egy classic vibe-ra. Nekem is olyan van. A humbucker meg belefér (úgy van kialakítva a test), csak másik koptató kell rá, vagy egy kis kézügyesség.
2013. máj. 14. 21:54
5/6 A kérdező kommentje:
Na hát az a másik lehetőség, hogy veszek egy classic vibeot és később rakok bele humbuckert.:D Lehet, hogy tényleg jobban járok vele.
2013. máj. 14. 22:52
6/6 benjamin110 válasza:
ne vegyél ilyet.
Cortok között nézz szét. Ibanez 300 ruppóig kb használhatatlan, Jackson is ott van, bár az olcsóbbakban a hangszedő hangja elég ergya. Egy Squier vagy egy SX soha nem lesz ott, mint a fender, amúgy meg punkra nem érdemes single coil hangszedős gitárt használni, ha meg már Humbucker, akkor nem Fender.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!