Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Láttam pár rockeren ilyen...

Láttam pár rockeren ilyen csillagos nyakláncot. Ezt miért hordják? Az A betűt értem, de ezt nem, vagy ez is az anarchizmus szimbóluma?

Figyelt kérdés

2013. máj. 10. 20:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy milyen csillag. Ha ötágú, lefele álló csillagra gondolsz, akkor azt pentagramnak hívják. Az ördög szimbóluma, elsősorban black metalosok szokták hordani.
2013. máj. 10. 21:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Az (A) betűt a punkok hordják és nem a rockerek, tisztázás kedvéért.
2013. máj. 10. 23:00
 3/3 anonim válasza:
súlyos tévedés. nem CSAK a lefelé mutató csillagot nevezik pentagramnak, viszont az kétségtelen, hogy van egy ilyen változata is. Ezt általában a sátánisták hordják, és sokszor belerajzolják Baphometet, de eredetileg az energia áramlását hivatott jelképezni. nincs benne semmi rossz, leszámítva, hogy a köztudatban a sátánizmus jelképeként terjedt el.
2013. máj. 28. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!