A karmesternek mi a dolga? D:
Figyelt kérdés
Sosem értettem,suliban,filmekben bárhol látok egy karmestert elkap a röhögés.Csak ott áll és mutogat a pálcájával mint egy idióta.Kérdem én:minek?Ha a zenészek tudják a dolgukat,mikor melyik hang szólaljon meg,milyen hangosan,ütemben,akkor minek van ott egy karmester?2013. ápr. 27. 23:49
11/18 anonim válasza:
Miért te hallod a karmester pálcáit vagy honnan jött elő ez a botfülű szöveg?? Aki nem érti mit mutat az nem hallja meg a hangokat vagy mi?? Beszélsz itt zöldségeket... -.-
13/18 A kérdező kommentje:
xD amúgy zenész vagyok de ezt tényleg nem vágom,hogy 200 ember között hadonászik a pali és kinek,hogy,mikor kell megszólalnia xddxd
2014. jan. 11. 21:06
15/18 anonim válasza:
tudom, ne mondjak ilyet, főleg ne látatlanban. Nem kell minden embernek tudnia, hogy mire van a karmester, de akinek van fogalma a zenéről, az megérti, ha leírják neki viszonylag részletesen és érthetően. Ha ezután sem tudod mit hadonászik ott, akkor nem tudom mit tudsz.
16/18 A kérdező kommentje:
Egy igazi zenész tudja,hogy a karmester azóta felesleges mióta léteznek összeszokott free jazz formációk amik improvizáció terén és technikai tudás téren is felülmúlják a szimfonikus zenekarok nagy részét és oda elég tized annyi ember amennyi egy ilyen nagyzenekarba kell.
Ennyi erővel Bob Dylan sem zenész mert nem tudja mi a dolga a karmesternek.Vagy ott a Deep Purple akik egy 3 perces nótából 13 percet csinálnak ott helyben a színpadon.Vagy Billy Cobhamék.Vagy még az az 500 további tehetséges zenész akiknek fogalmuk sincs arról,hogy mi az a karmester.
2014. jan. 11. 22:35
17/18 anonim válasza:
attól, hogy nem használják, még tudják. teljesen másról írsz mint én. :) akkor dobjuk el az összes régebbi zenét, mert már vannak jazz zenészek? akkor írj egy cikket arról, hogy feleslegesnek tartod a karmestert, vagy a szimfonikus zenekarokat, de ne értetlenkedj :) bizonyos stílusok megkövetelik a sok résztvevőt, a karmestert, és kötöttebb formájúak, míg a jazz egy szabadabb stílus. majd ha üresek lesznek a szimfonikus zenekarok koncerttermei, és jazzenészekből hiány lesz, akkor majd elmegy minden zenész jazzt játszani, most szerencsére mindkettőre van igény, és mindkettőnek van sok művelője, nem kell egyik stílus miatt lealacsonyítani a másikat
18/18 anonim válasza:
ha így akarjuk nézni a dolgokat, akkor jön majd egy techozenész, és azt mondja, hogy minek hangszerek, amikor ő ígyis megtölt arénákat.. és akkor dobjunk el minden hangszert, tök felesleges amióta van számítógép, nem..? ugye, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!