Hogyan tanuljak/gyakoroljak elektromos gitáron játszani kezdőként?
Mi az hogy konkrétumot? xD
Ti mivel kezdtétek a gitártanulást (elektromos)? Miket gyakoroljak először? Ez mind le van írva, de látom könnyebb lenézően bánni a másikkal ezen az oldalon minthogy egy rohadt választ írni...
A neten való tanulás is sok helyen pénzbe kerül, meg "30 napos ingyenes próbaidő" akkusztikus, a másik esetben meg csak pénz után lehet. Nézek riffeket és tabokat, de ezekkel az ember nem tanul meg gitározni, csak mert letudja játszani a Guns N Roses egyik riffjét.
De gondoltam hogy nem nagyon számíthatok itt segítségre, mert itt mindenki csak b.szogatni tudja a másikat már bocsánat.
neem, aki értelmesen kérdez, és nem ilyen paraszt hangnemben, az szokott kapni hasznos választ. amúgy meg ott volt: www.google.hu
én valahogy annyi anyagot találtam kezdőként, hogy akár évekig is ülhettem volna a gép előtt, mindig találtam volna hasznosat, de ha te még a legalapabb szint előtt elakadtál, akkor nem mi vagyunk a hülyék.
És na vajon mért bunkó az ember amikor értetlen emberek sokasága van ezen az oldalon?
Nem tudod felfogni hogy ha most megtanulok 16.000 riffet akkor sem leszek jobb gitáros?
De látom te csak okoskodni vagy itt, mert ahelyett hogy fárasztanál a sok hozzászólásoddal, belinkelhettél volna pár oldalt, amit ajánlasz. De kiderül hogy kik is írogatnak olyan helyekre, amikhez sok tudásuk nincsen :) Mert ha professzionális gitáros lennél, akkor nem így segítenél a kezdőkön.
Erről ennyit.
u.i. írhatsz még alacsonyító szöveget, mert nem nagyon fog érdekelni, próbálkozz máshol.
pentaton skála
blues skála
dúr skála
moll skálák
modális skálák
így már csak rá tudsz keresni.Ezekkel elleszel egy darabig.
Skálázni fontos, de nem oldja meg a kérdező gondjait. Sajnos a tudás megszerzése pénzbe kerül. Lehetne példálózni, de ezt most hagyjuk. Én mindenképp levelező szintű kurzust javaslok, ahol a tanuló neten kaphatja az anyagot és időnként személyesen is konzultál a mentorával.
Fontos a személyes kontaktus és az időnkénti kontroll.
Csak példa: [link]
Kérdező, ha jól értelmezem a mondataidat, kimondottan ott tartasz, ahonnan csak a napi gyakorlás az út. Nem kötelező uncsi skálázással sok időt tölteni, főleg ha már jól megy. ;) Skálázhatsz egy egy-két taktusos kis riffel is, ami épp akkor jutott eszedbe. Akár válthatod is kellemesen a mollokat-dúrokat, ahogy haladsz a nyakon. Sőt, simán csak zenélhetsz is, kimondottan az élvezet kedvéért.
Ha bizonyos egysíkúságot élsz meg ebben, akkor csak tarts ki szerintem. A tökéletességhez ez az egyetlen út.
Sajnos nem érthető az eddigiekből, mire vagy képes.
Elég sok számot tudsz tanulni a youtube ról is lesson címen, tessék, itt van egy igaz 4 része van, de a többit is megtalálod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!