Hogyan javítható a gitárnyak, ha vetemedés állna fenn?
Visszafelé 7.-1. bundig 3-4 mm elhajlást tapasztaltam fél éve, amit 3x próbáltak orvosolni kül. helyeken, új nyerget is kapott bár nem segített, E6 fémesen rezonál, 1,2,9. bundon erősen zörög, még garanciális. Hova mehetek vele?
Hol próbálták orvosolni?
Első körben úgy néz ki, mint aminek brutálisan rosszul eltekergették a merevítőpálcáját.
Persze lehet bizonyos vetemedés is, de ha a garanciális, akkor miért nem oda viszed, ahol a garancia érvényes?
Ha tényleg nem lehet a pálcával állítani rajta, akkor elég nehéz ügy... a gitár értékétől függ, érdemes-e próbáékozni vele.
Mindenre akad valami megoldás, csak lehet, hogy többe kerül, mint a gitár. Milyen hangszer ez?
Első lépésnek azt szoktuk csinálni, hogy leszedjük a nyakat (ezen könnyű, csavarozott).
Aztán teljesen kilazítjuk a nyakpálcát. A nyakat feltámasztjuk a két szélén (nem ilyen vastag támasztékkal, ez csak hirtelen illusztráció miatt tettem oda), majd azt a részét, ahol így meg van görbülve néhány szorítóval elkezdjük lefelé nyomni, hogy kihúzza a görbületet. Utána meghúzzuk a nyakpálcát és így hagyjuk egy napra. Egyszerűbb esetben ez segíthet.
Ha van rá pénzed... szerintem nem dolgoznak ingyen és meglepne, ha lenne gitárszakértő :)
Nagyon úgy néz ki, hogy a nyakkal valami gáz van. Most kérdés, hogy mitől és mióta.
Vidd el egy hangszerészhez és kérd meg, hogy mondjon szakvéleményt, aztán közöld a bolttal, ha ő is ezt igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!