Gitárnyak merevítő pálca beállítás?
Azt szokták mondani, hogy úgy kell beállítani a nyakat és a húrlábat, hogy a húr az egész nyakon ugyanolyan távolságban legyen a bundoktól. Egy 0,7-es pengetőnek illik alászorulnia.
De amúgy egy Cortnál csak nézd be, hogy egyenes legyen, ha eddig nem vitted el hangszerészhez beállíttatni, akkor úgysem vagy annyira igényes.
Amúgy igen, tudom, hogy zizegnek a húrok közel, de ez már csak ilyen, nekem emiatt évekig tök távol voltak a húrok, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobb közel, mert a.) szép csengést ad hozzá, b.) nem rohad le a kezem.
Amúgy minden húrcserénél rá kell nézni a nyakra, és szükség esetén utána állítani. Meg persze oktávot is. És nem biztos ám, hogy húzni kell, lehet, hogy ereszteni.
"Természetesen akkor jó, ha teljesen egyenes. "
Ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne válaszolj.
Főleg úgy hogy olyat írsz amit nem tudom honnan veszel, 1000 helyen találni leírást, és amúgy is egyértelmű: A fogólapban minimális homorú görbületnek kell lennie. Ha egy fogólap teljesen sík, az nemjó... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!