13 éves lánynak elektromos vagy basszus gitár a jobb?
Teljesen más a kettő, nem ártana tudnod, hogy melyiket szeretnéd jobban. Más a szerepe az együttesben.
A basszus a zene ritmikáját adja a dobbal, plusz a harmóniák alapját (meg persze mást is, de főleg ilyesmi). A basszus kicsit a háttérben van, de attól még épp olyan fontos, int a többi hangszer. A nagyon alap dolgokat talán könnyebb megtanulni rajta, mint a szóló- vagy ritmusgitározásban (persze magasabb szinten ez is épp olyan nehéz), viszont a basszus nyaka hosszabb, a bundok távolsága nagyobb, nem tudom, 13 évesen elég hosszúak-e hozzá az ujjaid. Próbáltad már?
Gitárosok jobban az előtérben vannak általában, de épp ezért talán többet is kell mutatniuk. Gitáron alap akkordozást vagy ritmusgitározást nem túl nehéz talán megtanulni, de komolyabb szintet elérni és főleg szólózni megtanulni már nehezebb kezdőnek szerintem.
Milyen zenéket játszanál?
Próbáltam már az elektro akusztikust, de nem tetszett... Valahogy nem szimpi xD
De inkább szóló :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!