Mi a véleményetek arról, ha egy 14 éves fiú black metalt hallgat?
Én elöször 10 évesen ismerkedtem meg a müfajjal,a Gorgoroth
Quantos.. lemeze által,amit az apám mutatott.Olyan hatással volt rám,hogy egyre többet kezdtem hallgatni ilyen zenét.Mára az egyik kedvenc zenei müfajom lett. Azért tettem föl ezt a kérdést,mert olyanokat olvastam,hogy ehhez föl kell nöni,tinédzser ne hallgasson ilyet,stb.
Kedves Bunkó Bákszli.
A nekem írt válaszod csupán kapálódzás az ellen a tény ellen, hogy IGEN IS sátánista műfaj a black-metál. Az AC/DC pedig legalább nem zúdít véres belsőséget a közönség közé, ha koncertet ad és nem hörögnek mint egy haldokló disznó.
Akik black és death metált hallgatnak, azok rendszerint ateisták és rasszisták (persze ez utóbbival kapcsolatban lehetnek kivételek).
Ne becsüld alá a zenei ismereteimet kedves Bunkó Bákszli!
Már gyerekkorom óta zenével foglalkozom és már 22 éves vagyok.
Akik ilyen sötét oldalú zenét hallgatnak, azok maguk is sötétek lesznek a lelkük mélyén. Hagyják, hogy a szeretet és a jóság fénye kialudjon bennük, ezzel fokozatosan az elmúlást és a halált hozzák az életükbe. Nem csoda, hogy mennyien közülük depresszióban és más lelki betegségekkel küzdenek az életük során, gyakoribb az ő esetükben az öngyilkosság is.
Nem,sajnos nagyon is rátapintott a lényegre.
A világ valóban egyre erkölcstelenebb lesz,és bár személy szerint én nem hiszek Istenben(ilyen formában),de keresztény értékrenddel nem lenne ennyi bűnözés,sem ennyi degenerált fiatal(tisztelet a kivételnek).
Lady gaga és társai sem "maguktól" használják ezeket a szimbólumokat,annyit még hozzátennék.
Egyetértek veled,de továbbra sem állítom,hogy a black metál "tetőtől-talpig" gonosz lenne,rengeteg más metál műfajban is vannak nem túl istentisztelő dalszövegek.Mindenesetre inkább ez,mint azok,akik manipulálni akarnak(titokban).
"Akik black és death metált hallgatnak, azok rendszerint ateisták és rasszisták (persze ez utóbbival kapcsolatban lehetnek kivételek). "
Ez mondjuk így elég hülyeség,az ateista még érthető lenne,de a rasszista nem.Vannak NSBM(náci black metál) bandák,de a death között én még nem hallottam arról,hogy valaki rasszista lenne.Cannibal Corpse?A világ egyik legjobb death zenekara,mégsem kimondottan sátánimádó,nem is rasszista.Vagy esetleg példát tudnál mondani?
Egyébként a legtöbb metálzenekar nem hisz Istenben(kivéve keresztény rock/metál).
Az ötödik válaszolónak:eddig még nem ismertem Tajvanról metal zenekart,de nagyon tetszik,köszönöm!
Én mondjuk ilyeneket hallgatok:Marduk,Ragnarok,Gorgoroth,Moonsorrow(ez egy folkos változata a blacknek),stb.
A 6. válaszolónak:a blacket én a zenéje miatt szeretem,nem a szövegek miatt,és én még hallgatok a grindon át heavyig minden mást is.Amúgy a Burzum például a viking témákra fordítja a szövegeit.
szerintem a black metál ellenes kolléga alapban keveri a black meg death metál, vagyis egy kalap alá veszi. nem mintha én annyira értenék a témához, de nem vagyok se sátánista (bár, a múltkor azt olvastam, hogy ha magadban hiszel akkor az vagy, hát akkor mégis - értsd nem vonzanak a fekete misék, meg idióta szertartások, áldozatok, ilyesmi), rasszista meg főleg nem.
de van egy sanda gyanúm, hogy a death/black, akármilyen "sátánista" zenekarok "állatáldozatai", meg hasonló dolgai leginkább színpad, nem igazi. az image kell, kétlem, hogy vérben fürdenének nap, mint nap meg áldozatokat mutatnának be a sátánnak.
arról nem is beszélve, hogy kb. az összes rock és metálzenekart besorolták már "sátánistának", nem kell hozzá black, meg death metál. hogy témánál maradjunk, AC/DCre is mondták már (Highway to hell, pl, Iron Maidenre (mert Number of the beast, hú,az a szöveg, hogy lát egy szertartást, akkor biztos sátánista...), meg a Kiss nevét is leírták már, hogy mit tudom én, milyen sátánista szöveg rövidítése...Rolling stones se épp black, se nem death metált játszik, mégis, egyesek szerint sátánista, mert Sympathy for the Devil...
egyébként ajánlom ezt az oldalt, jókat lehet rajta röhögni, szerintük a Beatles is sátánista, meg a Backstreet boys is...
"(bár, a múltkor azt olvastam, hogy ha magadban hiszel akkor az vagy, hát akkor mégis"
Ez mekkora egy hülyeség,már ne haragudj...
Nem tudom,nem olvastál véletlen félre valamit?Más dolog,ha valaki istenként imádja magát,de így,hogy "hiszel magadban" nincs sok értelme annak,amit mondtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!