Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Cseréljek húrokat a gitáron?...

Cseréljek húrokat a gitáron? [lent]

Figyelt kérdés

Ha másnak az akusztikus gitárján próbálok játszani, akkor simán le tudom fogni a barrés akkordokat is, meg mindent egyszerűen, de ha az enyémen játszok (amit nemrég vettünk használtan), alig tudom lefogni a húrokat rezgés nélkül, meg nagyon vágja az ujjaimat is.

Ez a gitár, vagy a húrok hibája?

2012. okt. 20. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen gitár?

Lehet, hogy a tiéden vastagabbak a húrok.

De az is könnyen lehet, hogy egyszerűen magasabban vannak a húrok. Kellene neki egy rendes beállítás talán.

2012. okt. 20. 16:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Akusztikus...

És ezen már én is gondolkodtam, hogy lehet hogy magasabban vannak a húrok. De azon hogy lehet állítani?

2012. okt. 20. 18:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Azt már írtad, hogy akusztikus.

Márkanév, modell?

A nyakfeszítő pálcával valamennyit lehet állítani a húrmagasságon, de tudni kéne pontosan, mi a gond.

Lehet, hogy egyszerűen túl magas a húrláb és/vagy a nyereg, akkor csiszolni lehet valamennyit belőle, de ezt célszerű bemérni és nem házilag megcsinálni, hanem szakemberhez vinni.

2012. okt. 20. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Esetleg nem lehet, hogy neki klasszikus nejlonhúros gitárja van?
2012. okt. 21. 14:06
 5/10 gepzene ***** válasza:
Erős lámpával nézd meg a bundok kopását a húrok alatt! Lehet, hogy a gitár tök jó, csak a bundok rongyolódtak el.
2012. okt. 23. 20:04
 6/10 anonim ***** válasza:
persze a régi húrok is okozhatják, szakember megmodnja
2012. okt. 23. 21:08
 7/10 A kérdező kommentje:

A gitár típusát nem tudom, nincs bele írva.

A húr amúgy az első bundtól 1 mm-re van.

A 7. bundnál már 3 mm-re.

És az első három (E, A, D) húr fém, a másik három (G, B, E) pedig nejlon.

2012. okt. 24. 19:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Az alapján, amit írsz, annak a gitárnak alighanem baromi rosszul van a nyaka... illetve még a húrláb magassága is lehet rossz.

Igazából ezt nem lehet eldönteni egy hozzá nem értő párszavas leírása alapján, meg kéne nézni. Ha végignézel a nyak mentén a hangolókulcsok felől, mennyire tűnik görbének? Egész enyhe görbület lehet benne, de ha túl homorú, az nem jó.

A leírásod szerint ez alapvetően egy nejlonhúros klasszikus gitár lehet, amiben általában nincs nyakállító pálca.

Ilyen gitároknál egy idő után - főleg a gyengébb minőségűnél hamarabb - a nyak szöge lassan megváltozik a húrok feszítése miatt és egy nyak újrabeállítás kell neki, ami elég drága.

2012. okt. 24. 20:28
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem nagy a homorúság benne.

Majd összehasonlítom egyik barátom gitárjával a hétvégén.

2012. okt. 26. 20:44
 10/10 anonim ***** válasza:
nehéz am pontosan megmérni hogy hol milyen távolságra van, lehet te hármat mérsz lehet én kettőt, a 12 bundnál az én akusztikusomon is van 3mm talán4 is.. sőt én nagyon alacsony húrt csak drágább gitároknál láttam, pl a tanárom 3-400 ezres Godin gitárján, persze én a 20-30 ezres gitárokról beszélek, biztos lehet kapni elég jó akusztikust 100 környékén
2012. okt. 27. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!