Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárra lehet...

Elektromos gitárra lehet rakni nejlon húrokat?

Figyelt kérdés
Nekem akusztikus gitáromon lévő nejlon húrok jobban bejönnek. Kíváncsi lennék, hogy elektromosra is alkalmazhatóak -e.
2012. jún. 6. 16:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Én már láttam olyat használt kereskedésben, hát próbáld ki.

Szóval megoldható

2012. jún. 6. 17:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Rakni lehet (bár jól meg fogsz szenvedni vele, mivel más a nylon húrok vége, mint ami az elektromos hurlábába való), csak épp hangja nem lesz, mivel a hangszedők csak a fém húrok rezgéseit veszik fel.
2012. jún. 6. 19:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Biztos rá lehet valahogyan rakni, de nincs sok értelme. Nem fogod tudni kihangosítani a gitárt, mivel a hangszedők csak fém húr rezgéseit képesek felvenni. Arról nem is beszélve, hogy egy gitárnál, aminek a nyaka a fémhúrok feszítésére van beállva, nem szabadna kisebb vagy nagyon feszítésű húrokat rakni. Persze egy olcsóbb gitárért nem kár annyira, de egy drágább hangszernél, nagyon nem ajánlott ilyenekkel kísérletezni.

Szóval nem szabad rá rakni és nincs értelme sem. Amúgy sem csak a húrok miatt szól másképp egy gitár. Egy akusztikusnak teljesen más a felépítése és ez nagyon sokat számít. Nem hiszem, hogy jól szólna elektromoson, meg hát ugye nem tudod kihangosítani.

2012. jún. 7. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!