Honnan fogom megtudni egy elektromos gitár paramétereiről hogy metálra vagy jazz re az alkalmasabb?
Azért a jazzisták humbuckerjei többnyire mások, mint a metálosoké, a metálban sokkal nyersebb, átütőbb hangzás is elfogadott, mint a jazzben, ott inkább a minél tisztább a törekvés.
Mondjuk az aktív hangszedők általában az utóbbiba tartoznak inkább.
A Cort Zenox Z42 szerintem teljesen alkalmas metálra, miért nem akarod megvenni?
Mindenképpen próbáld ki és hallgasd meg a a hangját egy olyan jellegű erősítővel, amit majd hasnzálsz, lehetőleg torzítóval is.
Az aktív hangszedők hangja nem mindenkinek tetszik, mert kicsit semlegesebb, mint a passzívaké. Ez nem jelenti, hogy rosszabb, csak más. Viszont metálnál vannak előnyei, nagyobb kimenőjel, egyenletesebb frekvencia karaktere.
Ha esetleg nem tetszik, érdemes kipróbálni egy hasonló passzív humbuckeres gitárt is.
Ha csöves, akkor falat bonthatsz vele. :)
Ha tranzisztoros, akkor is elég próbákra meg kisebb színpadokra fellépni. Én még 50W-nál nagyobbat nem használtam, mondjuk nem is voltam soha profi zenész. De nekünk a bandával elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!