Milyen gitárt vegyek rockhoz/metálhoz?
hát akkor ezt vedd meg.. szerintem jobb mint amit a kérdésedbe linkeltél..
meg minőségibb is.
Az még nem jutott eszedbe, hogy esetleg megpróbálsz utánaolvasni?
Attól, hogy itt teljesen ismeretlen emberek egymondatos válaszait olvasgatod, akikről senki se tudja, mennyire értenek a dologhoz, mennyivel lettél okosabb? :)
Néhány gondolat miért nem vennék elsőre drága hangszert:
- az első találkozás tömör fa/fém karfás székkel,
- az első kilazuló hevedertartó csavar,
- az első puha tokba, felülről gitárt elhelyező mozdulat álmennyezetnél,
- az első mi lehet a koptatólap alatt gondolat,
- az első felismerés, hogy véges a jack kábel hossza,
- az első ki ha én nem, be tudom állítani a gitáromat, miközben a rossz húrmagassággal szétcseszem a bundokat,
- az első "én nem is erre a hangzásra gondoltam" ötlettől vezérelt self made hangszedő csere,
- az első "anyukád egy percet nem dolgozott az életében, ha ilyen gitárt vesz neked" megjegyzés,
- az első polírozás után a potméter gombjai alatt beszáradt anyag,
- az első bútor széle, ajtófélfa, akármi éles, masszív tárgyban elakadó és elhajló potméter, pöcök, bármi.
Egyébként tényleg furcsa, hogy belinkelsz egy hét húros gitárt, majd hathúrosra váltasz, mert 100e fölötti Ibanez.
Nem kell ennyire negatívnak lenni, van rá pénze, megteheti, mérne venne akkor olyan hangszert ami drágább? Szerintem mindannyian tudjuk, hogy a 100ezer forint közelében mozgó gitárok, korrekt hangszerek, de közel sem a felső és csúcs kategóriába sorolhatóak. Ha egy Gibson LP standardot akar megértem, de így szerintem ésszerű a dolog, van pénze, jó gitárt vesz.
Kedves kérdező! Mielőtt gitárvásárlásra adnád a fejed, valóban illik egy kicsit utánaolvasni, nem csak azért ,hogy az alapszintű tudásod meglegyen, hanem azért is ,hogy a vásárlásnál is saját magad el tudd dönteni ,hogy mit szeretnél és mire is akarod használni. Ha az erre vonatkozó wikipédiás cikket elolvasod, ahol említ bővebb kifejtést azokat is beleértve, akkor lesz annyi fogalmad a gitárvásárlásról, hogy meg tudd hozni a döntést
Eddig ahogy látom, azt tudod ,hogy pirosat szeretnél, meg metálra kell, ha egy kicsit utánaolvasgatsz ilyen apróságok is kiderülnek, hogy a gitár testét miféle fából látnád szívesen, milyen legyen a nyaka, milyen a fogólap, kényelmesek-e a jumbo bundok, vagy inkább a medium a testhezállóbb, a C profilú nyak jobban megy a kezedhet vagy V illetve U profilt szeretnél, elég vékony a gitár nyaka át tudod-e rendesen és kényelmesen érni, a hangszedők típusa, elhelyezése és hangzásvilága megfelel-e az elvárásaidnak, szükséged van-e vibratora vagy a fix húrlábas is bőven megteszi-e?
Ha ezere a kérdésekre tudod a választ kb képben leszel a gitárvásárlásban. Ami a legfontosabb, neten nézelődsz, de ha van lehetőséged FELTÉTLEN hallgasd meg a hangszert élőben, vizsgáld meg, mennyire kényelmes, egyenes-e a nyaka az alkatrészek helyükön vannak-e? Boltban vásárolni sokkal egyszerűbb mert az eladó tud neked segíteni, ha kezdő vagy esetleg penget is neked valamit és tud tanácsokat is adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!