Hogy tetszik a hangom? Linkkel
Ilyen temakban nem szoktam felszolalni, de milyen
korulmenyek kozott vettetek ezt fel?
Ha skerul tegyel fel job minoseget vagy kuldj egy hosszabb wav-ot a cucc134@gmail.com cimemre, mert tokre erdekel a dolog.
Masreszt gondolom ez a szubjektiv kozonsegteszt es nem rank hallgatsz hanem hangkimunkalassal foglalkozott tanitokra.
Jojjon egy kis teknikai ingyombingyom azutan a velemenyem majd a vegere sajat tapasztalatok.
Mondjuk en csak kadenekes vagyok azt is csak ritkan, de amikor jol kapom el a hangot akkor sokaig elvagyok vele.
Es pl. szeretem kovetni enekes hangjat.
A zenet meeg hatterbe tudom nyomni eq-val, de olyan eros mely brumm ul rajta ami nagyon zavaro, mert szeles tartomanyban terul szet. Ezt a foldelesi szal nem kello erintkezese szokta okozni.
Neha van beallitas ami kompenzalja ezt azt hiszem mikrofon boosternek avagy mikrofon eloerositesnek hivjaak, de ures felvetelt ha csinalsz az legyen mentes a brummtol.
Ugy hallgatom mint amikor ki akartam venni egy nagyon rossz minosegu slangekkel teli elraccsolt rapzenebol a zaj mogul az angol szoveg egy reszet mindig vissza kellett hallgatni ismetelve.
Ennel talan lehetne 2x vagy 3x ilyen hosszu a felvetel, ha tudsz vegyel fel egyet wav-ba es tedd fel a leheto legjobb utube minosegben. Azert fontos, mert a utube az eredeti minosegebol allapitja meg, hogy mekkora minoseget lehessen kivalsztani.
Nezd meg ezt a videomat csinaltam, hogyan kell video ala hangot rakni es ugy tedd ala valaminek a hangot ami alatt nincsen hang az jo lesz szerintem.
http://www.youtube.com/watch?v=G7GAenqXVns
Ironikus, hogy ez alatt pont nincsen hang, de a tobbi videoimat megnezhted azok alatt van.
Nem tunik rossznak a hangsulyozas modja de szerintem meeg gyenge a hangod, viszont nem tudom, hogy a befutott sztarok hangjanak mekkora reszet kepezi a mastereles.
Nezd meg pl. az eredetiben 1:36 nal a falnal amikor all milyen hosszan es relative nehezkesen huzza fel a hangot. (Eleg gyenge meeg az o hangja is viszont meeg gyerek tehat mutalodik)
http://www.youtube.com/watch?v=r2ozuCXpVJY
A tied nem jo, mert nem tudod azonos vastagsagon tartani a hangokat. Tokre olyan mint amikor rekedt vagyok vagy gyengek a hangszalaim egyaltalan nem tartod ki pl. a vegeket. Olyanok mint amikor egy felvetel vege halkul el de hirtelen teljesen megszunik ott ahol meeg tul eros volt ahoz, hogy eltunjon.
Sajat velemenyem szerint pl. melyebbrol huzd fel (a gigad alol kezd) akkor nem hal el olyan hamar de azt erzessel kell rezgetni es talan probalj egy kicsit tobb benttartott levegobol dolgozni, akkor tovabb es egyenletesebben fogod tudni tartani.
Maga a hang nem rossz.
Azt viszont tudom, hogy tanulhato a jobb minosegu hangkepzes tehat a jo hang az mondjuk olyan mint a jo liszt ami melle kell meeg sok mas is es a vegen kell tudni kenyeret sutni.
Az a tapasztalatom, hogy ha jol csinalod kevesbe farad el a tudod es a torkod.
Hiszek abban, hogy kelloen profin szinte nem is erezned amiko levegot veszel enekles kozben, mert az nem hirtelen tortenne hanem folyamat kozben.
Amikor (ez ritka) ugy sikerul elkapni, hogy rendesen a levegovel tudom iranyitani a hangszalat es nm csak ugy elmegy mellette akkor nagyon kifejezo es eroteljes a hang es jobban betolt mindent.
Valamint szorakoztam azzal is, hogy meddig tudok egyenletesen kitartani egy hangot (40 masodperc folott is konnyen es ez konnyebb ha picit hullamoztatom hosszan), hogyan tudom kozben forgatni (mint egy konfetticsik) meg modulalni az erejet ugy, hogy ne romoljon le a minoseg.
(pl. ne akdozzon be)
Es mennyire reszletes finom halkitassal tudom levezetni egy hosszu kitartas utan amig uj levegot (legalabbis erzekelhetoen nem vettem)
Ugy vettem eszre, hogy a leg megeroltetobb es nehezebb a finom es eroteljes dinamikaju hangok kozotti hibatlan hirtelen valtas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!