Én próbáltam a cortot is, meg olyan jacksonom van. Hát, más a két gitár, de tényleg hülyeség volt az összehasonlítás, mivel a hangszedője egyértelműen jobb a Jacksonnak, meg nekem pl a fája is jobban tetszik, tehát a kérdező nagyobb hülyeségeket írt.
főleg ha ilyeneket kérdezel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__2892957-gita..
akkor ne hurrogj le másokat. Nem az a bja, hogy keveset értesz a gitárokhoz, hanem hogy ha valaki próbálna segíteni, nem kell flegmázni vele. a másik oldal meg próbáljon nyugodtabban írni, vagy hagyja rá, és nincs vita :D
Nincs igazatok, több szempontból sem.
Először is: a kérdező a Cort KX1Q-ről kért véleményt. Pont.
Erre az első hozzászóló kioktató stílusban belökte a Jacksont, hogy az igazi gitár. Tehát nem a kérdésre válaszolt, méghozzá elég beszólós stílusban.
Ha nem ismeri ezt a gitárt - mert nem ismeri, nem használta, nem játszott rajta - akkor minek szól be? Teljesen fölösleges volt.
Aztán kapott rá egy hasonló stílusú választ, ami szintén nem volt jó húzás, de végül is érthető.
De azt egyikőtök se mondta el, hogy milyen zenéhez használta és konkrétan miért találta jobbnak a Jackson hangszedőjét és miért rosszabb az az EMG?
Mert ha nem indokoljátok meg, csak odavágjátok, hogy szar, akkor a véleményetek nem sokat ér és senkinek nem lesz hasznos, de ha elmondjátok, hogy miért, az már jelent valamit.
Egyébként a két gitár, mármint a Jackson és a Cort, amiről itt megy a kakaskodás, teljesen eltérő jellegű. A Jackson egy metálgitár, a Cort nem. Nem arra készült.
Én használtam azt a Cortot két évig, igaz, az enyémben EMG89-re lett cserélve a hangszedő, de ettől még a gitár jó, ezt nyugodtan állíthatom, pedig már több mint 30 gitárom volt életemben, Fender, Gibson meg egy csomó más is.
De visszatértve: a kérdésre kellett volna válaszolni, nem a saját gitárt nyomatni. :)
Még valami itt az előttöm hozzászólónak:
1. Miért volt jobb a fája? Mert megint nem mondtál semmit, csak közöltél egy minősítést, indoklás nélkül.
A mahagóni-juhar kombináció, ami a KX1Q-nak van, elég jó összeállítás, a Les Paul-ok is ezt használják. Lehet nála jobb, de ez egy meglehetősen jól bevált és bizonyított faösszeállítás.
A Jackson fája eddig meglehetősen kevés elektromos gitárban tűnt fel, talán nem véletlenül. Ettől még lehet jó fa, csak éppen elektromos gitárban a tapasztalat vele töredéke annak, ami a másik összeállítással. Ez alapján azt mondani, hogy a Jackson fája jobb, mindenképpen hozzá nem értés...
2. Ne a kérdezőt cseszegesd, nem ő kezdte, hanem az első hozzászóló, aki nem a kérdésre válaszolt és beszólt. Nem segíteni akart, hanem kioktatni és fitogtatni, hogy ő mennyire ért hozzá. Aki segíteni akart, az elmondta, hogy ha ismeri a gitárt és mit gondol róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!