Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Otthoni gitározáshoz egy 15...

Otthoni gitározáshoz egy 15 wattos Invasion erősítő?

Figyelt kérdés
Mennyire megbízható, jól szól -e, megéri e az árát. Az akusztikust már unom, gondolom beruházok valami kínai sztrató utánzatra, és ilyen erősítőt néztem ki mellé.

2012. jún. 19. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
A konkrét erősítőt nem ismerem, de otthoni gitározáshoz a 15w bőven elég.
2012. jún. 19. 14:17
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Az Invasion szerintem elég jó ár/érték arányú márka, azért néztem ki azt :)

2012. jún. 20. 10:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy külső hangkártyát a pc-dhez.
2012. jún. 20. 16:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Miért járna jobban?

Elég gáz, hogy ha gitározni akar az ember, mindig be kell kapcsolnia a számítógépet...

És egy számítógépes hangfal nem gitárerősítésre van kitalálva. Annyi előnye lenne, hogy bizonyos gyakorláshoz segít és fel tudja venni egyszerűbben, amit zenél.

2012. jún. 20. 17:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért jár jobban, mert a 15 watt szobába sok, próbára kevés. És igen, pontosan ezért is, mert fel tudja venni, tud zenét keverni, dobokat beállítani, szintit, és még ki tudja mit. Ha meg valakinek ez nehézséget jelent, hogy bekapcsolja a gépet, az ne akarjon a későbbiekben fej-ládán se játszani...:)
2012. jún. 21. 00:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem a nehézségről van szó, de nem arra való.

És miből gondolod, hogy ha eddig csak akusztikuson játszott, akkor egyből nekiesik dobot, szintit keverni és házi felvételeket készíteni?

A hangkártya egy kiegészítő eszköz elsősorban hangfelvételhez, esetleg bizonyos gyakorlási dolgokhoz.

Ő viszont nem úgy néz ki, hogy ezen a szinten van.

A 15W-os erősítő teljesen jól használható szobában, nem kell kajakra megküldeni, de ha mégis akar esetleg mással játszani, csinálni együttest, akkor cipelje magával a pécét? :)

2012. jún. 21. 01:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem, nem erről van szó.:) Azért ajánlottam ezt, mert 1. eddigi tapasztalataim szerint ebben az árban nincsenek jó multik, 2. hangkártyával sokkal jobb hangzásokat kevertem ki. Otthonra sokkal jobb, bandába (ha van dob is) meg szerintem kevés a 15W, hacsak nem jazzt akar játszani.:)
2012. jún. 22. 11:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Még mindig nem teljesen értem miért lenne jobb.

Mivel erősíted ki, hogy úgy szóljon, mint rendesen kihangosított gitár? Egy számítógépes hangfal vagy fejhallgató teljesen más.

Van egy Fender Vibrolux erősítőm meg egy Line6 UX2 interface és szoktam felvenni is meg erősítővel gyakorolni, elég eltérő a kettő érzete. Sokkal szívesebben játszogatok csak az erősítőre kötve, a számítógépet csak felvételi célból használom néha, bár a Boss Micro BR-t vagy BR-600 felvevőt jobban szeretem.

2012. jún. 22. 15:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Igazság szerint nem írta a kérdező mire használná. De nekem úgy tűnik, otthon gyakorolgatna, és még nem annyira komoly a szándéka. Szerintem egy kezdőnek azért jó, ha fel tudja venni a játékát. Persze ez megoldható a kombóval is, de szerintem egyszerűbb így. Hangzásban biztos vannak jó és jobb cuccok (bár én a pc-s progikban sem csalódtam eddig, és azért lehet jó hangfalakat venni), de ha másért, ezért megéri. Mindenkinek a maga döntése persze.:)
2012. jún. 25. 16:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszike a vitadobozt :) Csak otthon játszanék, hobbiból
2012. jún. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!