Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan szólna a legjobban a...

Hogyan szólna a legjobban a gitárom?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék venni egy Fender USA Stratót, most egy Cort X2-es gitárom, meg egy BOSS GT-10-es multieffektem van. Az effektet nem akarom lecserélni, mert nagyon jó hangszíneket tudok csinálni vele. A zenekarban, ahol játszok, az effekt mono jelként megy a keverõbe, kontrollként meg az effekt phone-kimenetére van kötve egy 15W-os kombó.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehetôségeim vannak, hogy a Fender a lehetõ legjobban szóljon. Várom az ötleteket!

2012. jún. 18. 03:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Vegyél egy jó csöves erősítőt és mikrofonnal hangosítsátok ki.
2012. jún. 18. 05:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy a multieffektek, meg a csöves erősítők nem haverkodnak egymással...
2012. jún. 18. 06:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Lehet, ebben nincs nagy tapasztalatom, de majd kipróbálom. De ha szép Stratós hangzást akarsz, szerintem egy jó csöves Fendernél nincs jobb.

Ha tranyós, egy Vox Pathfinder R15 nem rossz megoldás, bár nem kimondottan Stratra optimalizált. :) De ha úgyis folyton effektezed, akkor talán nem gond.

2012. jún. 18. 08:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát pedig abból a multiból értelmes hangzást nem fogsz kihozni, ha azzal akarsz előfokmodellezni/torzítani.

Egy fasza csöves erősítő, a GT-t meg max modulációs meg téreffektnek használni.

2012. jún. 18. 09:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Tényleg csövessel fogsz a legjobban szólni. Egy 15-30wattos elég lehet próbára hangosítás nélkül. Ha van rajta effekt loop, akkor nyugodtan használhatod hozzá az effektet. Ha nincs, akkor meg elsősorban analóg cuccokat szokás használni és nem digitálisat. El lett magyarázva nekem hogy miért analóg kell inkább, de már nem emlékszem rá.

Én a Fender erősítőket kiegészíteném a Vox-okkal is. Pl egy vox15c1 k*rva jól szól és nagyon passzol stratókhoz. Sőt szinte minden egy tekerecses pu-on, szép gazdagon szól. A Laney erősítők sem rosszak. Pl a Cub Head + Cub Cab páros meglepően jó. Esetleg valami Marshall fej + hozzá egy láda. Attól függ milyen stílust szeretnél és melyik erősítők hangja jön be.

Ha már lesz egy ilyen fendered illene hozzá egy jó csöves erősítő, hogy a legtöbbet kihozd a hangjából, mert sz@r erősítőre akármit ráköthetsz nem fog jól szólni. Én a helyedben, ha nincs arra a sok effektre szükséged, akkor eladnám a 15wattossal és a Cort-al együtt. Meg mindent ami felesleges. Keresel hozzá egy kis pénzt és veszel valamilyen jó csöveset. 140-150ért már kapsz.

2012. jún. 18. 15:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem is volt egy pár hónapig gt-10esem aztán eladtam, mert nem használtam ki rendesen. Nagyon jó kis cucc és meglepően jó minőségű effektek vannak benne, de hidd el sokkal jobban fog szólni egy csöves cucc + esetleg pár analóg effekt pedál, aminek szintén lényegesen jobb lesz a minősége, de ugye drágább is. 25-30ért vannak a jobb fajták és ezért az árért rendszerint 1 effektet kapsz 1-2 állítási lehetőséggel, de megéri.
2012. jún. 18. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!