Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Segítség kellene egy saját...

Segítség kellene egy saját dal szerzésében tudnátok jó ötleteket adni?

Figyelt kérdés

Szeretnék írni egy saját dalt de nem tudom hogyan is kezdjek hozzá.

Szerintetek?

Aki írt már saját számot az válaszoljon

2012. máj. 31. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát először is: játszol hangszeren? Ha igen akkor csak elkezded pengetni és jönnie kell annak magától... nem lehet úgy dalt írni hogy leülsz és márpedig most elkezdem írni... ha jön az ihlet akkor majd menni fog az :) Mi is a zenekarral van hogy 2 hétig nem írunk új számot mert vannak ötletek, de csak ötletek amik nem olyan jók... de ha megvan az ihlet és születik egy szám, akkor addig nem hagyjuk abba a zenélést amíg meg nem lesz teljesen :) Szerintem mondjuk egyszerűbb "megzenésíteni" egy szöveget mint írni egy számot és úgy írni rá dalszöveget. Utána akkordozol rá valamit és kész :) (zárójelben: feltételezem gitározol, ha nem akkor csak egyszerűen imprózz és meglesz :))
2012. máj. 31. 16:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi nem gitározok csak énekes lennék :)

Jövőre mennék tanárhoz mert egyedül sehogyse megy a gitározás :S

2012. máj. 31. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem nehéz dolog... Én mondjuk gitározni csak nagyon alapszinten tudok, az én hangszerem a zongora és a dob meg persze a hangom... :D én speciel az érzéseimből írok dalokat. Leülök az asztalomhoz, megkérdezem magamtól hogy most mi izgat, mi fáj, minek örülök, mit nem értek, mire keresem a választ, stb... és akkor elkezdek írni szövegeket, amire próbálok énekelgetni, a dallam hangulatához, ütni a ritmust, aztán meg vannak :) persze ezek a dalok csak úgy énekelgetősek, semmi aláfestést nem tettem még rájuk, azt majd miután beüzemelek egy szintit... nah mindegy h ha ötletek meg tanácsok kellenek akk írj privit mert van még :))
2013. jan. 6. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!