Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi ideig tart míg megszokj...

Mennyi ideig tart míg megszokják az új begyeim a húrokat?

Figyelt kérdés
Az a helyzet h ösz-visz 2 napja tanulok gitározni, egy haverom rég nem használt gitárjával, csak az a baj h ez egy akusztikus country gitár, szóval a hallottak alapján ezen a legnehezebb megtanulni.. de azért nem adom fel csak a legrosszabb az h nagyon erősen kell letartani a húrokat, és ha egy picit is gyengébben nyomom le, hozzáért a bundválasztóhoz és beremeg... szóval arra lennék kíváncsi h mennyi időbe telik mire megkeménykednek az új begyek annyira h ne fájjon?

2012. máj. 30. 22:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Új begyeid vannak?
2012. máj. 30. 22:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudod h értem
2012. máj. 30. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Begye a baromfiaknak van,de az sem újak.

A z ujjaidon ujjbegy van.

2012. máj. 30. 22:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Pár hét esetleg hónap rendszeres gyakorlás, és megszokják az ujjaid.
2012. máj. 30. 22:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk 1-2 hónap, ha rendszeresen gyakorolsz, csak arra vigyázz, ha hosszabb ideig kihagysz, akkor kezdődik az egész (majdnem) előről...
2012. máj. 31. 06:40
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem 3 hónap volt
2012. máj. 31. 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Helló!

Én mikor először a kezembe vettem a gitárt, akkor az egy akusztikus húrokkal felhúrozott spanyol gitár volt, amit jóval nehezebb lefogni, mint a sima akustikus gitárt. Én mindennap sokat gitároztam, mert nagyon szerettem, és 1 hónap múlva már nem annyira éreztem a húrok nyomását.

2012. máj. 31. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
43%

Na most először is had védjem meg a kérdezőt. Az új végén lévő utolsó percet (na ebbe is bele lehet kötni, hogy perc) szóval azt a részt ahol az azonosításodra szolgáló megtéveszthetetlen vonalkák vannak, igen is ujjbegynek hívják.

Amúgy gyorsan megszokja, ha minden nap gyakorolsz kicsit, akkor kb. 2 hét után elkezd megvastagodni. Ha fáj, akkor hagyd abba és mindig egyre többet és többet. Nekem is Western gitárom van és nő vagyok, tehát alapból talán finomabb ujjaim vannak, de elég hamar hozzá edződött. Kicsit azért tűrni is kell eleinte a fájdalmat, mert ha nagyon kíméled sosem fogsz egy bizonyos pontnál tovább jutni. Én már simán kiveszem úgy a forró csészét a mikróból, hogy meg sem érzem :-DDDD

2012. máj. 31. 18:48
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
Ja most látom miért kötöttetek bele az "új begybe" :-)))) mindegy, ez most nem nyelvtan óra :-D
2012. máj. 31. 18:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Arról viszont egy árva szót sem írt senki, hogy nem ujjbeggyel fogjuk le a húrt, hanem ujjheggyel! És a kettő marhára nem ugyanaz. Más kéztartást eredményez, lassabb dallamjátékot, ha ujjbeggyel fogod. Amikor elkezdtem gitározni, ez volt az első dolog amit a gitártanárom belém nevelt és a helyes pengető tartást.
2012. máj. 31. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!