Mennyi idő amíg megszokják a kutyáim a szomszéd új kutyáját?
3 tacskóm van és a szomszéd több mint 5 év után hozott magának egy kutyát, egy német juhászt 3 hónapos, a kutyáim közül csak a legidősebb emlékszik,hogy valaha volt ott már másik kutya.A két fiatalabbik kutyám folyamatosan ugatja az új kutyát, főleg a legfiatalabbik az megállás nélkül ugat, a szomszéd kutyája meg néha visszaugat akkor meghátrál mind a két kutyám, szerintem félnek tőle.A harmadik kutyám a legidősebb pedig folyamatosan ott ólálkodik, mióta meghalt a párja nem találkozott fiúkutyával, és szerintem ezért is érdekli őt mert ő egyáltalán nem játékos, de ő is fél tőle.
Mennyi idő amíg megszokják?Esetleg tudok segíteni,hogy hamarabb megszokják egymást?
Jóba vagyunk a szomszéddal és már átvittük az egyik kutyámat,de nagyon félt a német juhásztól pedig nem is raktuk le a földre csak ölben volt és úgyis félt.
Szerintem félelemből ugatják,de barátkozni akarnak vele.
Pontosabban az idősebbik kutyám érdeklődik az új kutya iránt, a középső kutyám már szinte megbarátkozott vele, ő csak a fiatalabbik kutyámmal együtt szokta ugatni,de csak néha és a legfiatalabb kutyám aki egyébként 8 hónapos ő játszani akar vele,de fél tőle és szerintem ezért ugatja.
Mi amikor ideköltözünk és hoztuk a kutyákat, mindkét szomszéd mindkét kutyája, kb 2-3 napig folyamatosan ugatott. Aztán szépen elcsitult a dolog.
Úgyhogy türelem.
Az én kutyáimnál szó sem lehet róla hogy átmenjenek "szomszédfigyelő alegységbe":)
Amikor bepróbálják megy a slag, vagy rászólok stb. stb.
Egy-egy nagyobb séta is segíthet, ha jól kimozgatom őket utána sokkal nyugodtabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!