Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 hete járunk oviba és mostans...

2 hete járunk oviba és mostanság mindig sír reggel, mikor visszuk es elalvasnal ott, h hazaszeretne jonni aludni ez ellen mit lehet tenni? Hamar megszokjak?

Figyelt kérdés
multheten 2 nap nem is vtunk mert beteg volt,ma kezdtuk ujra
2011. szept. 19. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Felvetek valamit, amit nem nagyon értek. Kicsit OFF lesz, de talán lesznek akik egyet értenek velem.

Reggel elviszem a kislányom oviba. Egész délelőtt hatalmas egyetértésben játszik az egyik pajtásával. Majd eljön a dél az alvás ideje, és a kislányért jönnek a szülei. Na ha látja, hogy a pajtást hazaviszik akkor hogy a fenébe ne sírna az én lányom, hogy ő se akar ott aludni? De teljesen mindegy, mert a másik bagázsban játszók között lévő ingatag gyerekek alá is adják ezzel a lovat. Az óvónénik már megkérték a szülőket, hogy ne, ez nem kell. Ha elhozzák a gyereket, akkor ne szakítsák ki a környezetből. Mert a többi gyereknek is ártanak vele. és valóban, amikor odafigyeltek rá az óvónők javult valamelyest a helyzet.

2011. szept. 19. 12:41
 2/7 A kérdező kommentje:

igen ezt en semengednem,föleg a beszoktatas elejen....mert utana vigyeaki szeretne haza de amig a többinem szokja meg látják,h mas hazamehet.....és en milyen szemet vagyokh én nem megyek érte

Holottg a gyerekeknek hozzákell szoknia a rendhez

2011. szept. 19. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet én vagyok béna, de nem egészen értem amit az első válaszolt.

A kérdésedre válaszolva, hogy mit lehetne tenni? Az idő megoldja, hozzászoknak a gyerekek, ki előbb, ki később. Az oviban sírást, hogy nem akarnak ott aludni, az óvónők, dajkák egy kis figyelemeltereléssel, simogatással, kedveskedéssel jól tudják kontrollálni.

Az én gyerekem minden nap eljátsza reggel a maga kis előadását, NEKEM, de amint kilépek a csoportszobából és odamegy hozzá az óvónő, vagy a dajka, egyből befejezi és vidáman játszik. Már nem egyszer mondták, ne foglalkozzak vele, mielőbb tűnjek el az oviból, hogy a gyerek előbb megnyugodjon. Pár napja ott is alszik már. Első nap csak feküdt, nem aludt semmit, de az utána köv. napokon már aludt is.

Türelem, idő kell neki, hogy megszokja az új élethelyzetet!

2011. szept. 19. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Segíteni sajnos nem tudok, az idő fogja megoldani, csak ezzel tudlak biztatni!

Az 1. válaszolóval pedig maximálisan egyetértek. Sok gyeses anyukának lelkiismeretfurdalása van, ezért elviszi a gyereket haza aludni, pedig ez nem jó a z adott gyereknek sem, a többieknek pedig kifejezetten rossz!

2011. szept. 19. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, ne haragudj hogy off-olok de kicsit kiakadtam a válaszokon. Az én gyerekem még nem jár ovodába de amikor járni fog akkor csak fél napra szeretném beadni mert én is csak fél napot fogok dolgozni. Akkor én most nem vihetem haza a gyerekem mivel mások egész nap dolgoznak?...
2011. szept. 19. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én is pont azért írtam a hozzászólásom elejére, hogy nem értem amit az első írt:)

2011. szept. 20. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem értitek, mert soha nem kellett elmagyarázni az óvoda előtt keservesen síró gyereknek, hogy az Ágikáért jön az anyukája, de én akkor se tudok érted jönni, mert a te anyukádnak dolgozni kell. Próbáljátok ki. Hidd el én is szívesen mennék érte ha megtehetném. Felnőtt fejjel azt mondom, hogy tök jó, hogy ti tudtok menni, csak a többi gyerek és a szüleik szempontjából írtam le a dolgokat.
2011. szept. 20. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!