Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudnátok segíteni a Slash-éhez...

Tudnátok segíteni a Slash-éhez hasonló hangzás kialakításához elektromos gitáron?

Figyelt kérdés

Egy Vintage v100-as gitáron és egy Johnson blue line 50 erősítővel kéne az övéhez minél hasonlóbb hangszínt összehozni.. Nyaknál Seymour Sh-1 hangszedő van,hídnál gyári Wilkinson.. A magasoknál sikerült összehoznom azt a telt,meleg hangszínt Boss mt-2 pedállal,de a riffelgetésnél sehogy se akar összejönni.. Van még egy ds1 pedálom is,azzal még nem nagyon próbálkoztam.. Tehát a cél az a meleg,erőteljes sound,ami a Guns számokra jellemző.. Tudom,ezekkel a cuccokkal soha nem lesz olyan,de jobbra nincs pénz:( Még egy Seymour Sh4,vagy Aph 2 híd hangszedő tervben van a gitárra,de most a nyaki pickupokból kéne a lehető legtöbbet kihozni.

Köszi a válaszokat,már tényleg csak bennetek reménykedem:D

2012. máj. 17. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha bena vagy, vehetsz, amit akar akkor se fog ugy szolni...
2012. máj. 17. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Na az MT-2-t ívből dobd is el a szoba másik sarkába, viccnek is rossz.

Másodsorban a V100-nak elég jók a gyári pickupjai, az eredetiekkel is lehet nagyon jó rock hangzást kihozni.

Harmadrészt felejtsd el a pedálokat (az MT-2t, mondjuk főleg) és dugd be a gitárt közvetlenül az erősítőbe, és azon állítsd a hangszínt. Fényévekkel jobb lesz.

Negyedrészt, nincs semmi extra a hangzásában. Kevés gain, sok közép, a kezeden jóval több múlik.

2012. máj. 17. 18:35
 3/5 anonim ***** válasza:
nyak hangszedő és letekered a tone-t majdnem nullára.A többit már leírták.
2012. máj. 18. 19:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Lehet hogy a kérdés volt hülye,de mindegy,azért köszönöm!

Már másoktól s megkaptam,hogy ehhez egy Gibson LP,egy csöves Marshall és Slash keze kell.

Én viszont folytatom a kísérletezést. Az MT2 pedál mondjuk nem teljesen hülyeség szerintem. Beraktam az erősítő overdrive csatornája elé szinte 0 torzítással sok magassal és középpel,és meglepően jól szól.. Valahogy ezt próbálom tovább fejleszteni,hogy még jobb hangja legyen.. A hangkitartás jó így és a hang is kicsit testesebb.. Egyenlőre jó lesz ez:p

Mégegyszer köszi a válaszokat!

2012. máj. 20. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
slash lehangolt gitárokkal játszik mert így tud nyújtani és elérni azt a hangzást amit megszoktunk tőle de ha sokáig le föl hangolod a gitárt az nem tesz jót mert nem mindegy a nyaknak h pl 150 vagy 120 kilóval feszíti a húrt és ez tönkreteheti a nyakat meg a húrlábat slash szinte sohasem játszik koncerten a saját gitárjával hanem a szponzorok hozzák neki aztán a koncert után aláírja és többért viszik el mint amennyit megér
2012. júl. 27. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!