8 hónap elég az alapok elsajátítására gitározásnál?
Amúgy akkordok, amiket tudok:
C, Cmaj7, Cadd9, D, Dmaj7, Dsus4, Dsus9, Dm, E, Em, F, Fmaj7, Fadd9, Fm, G, A, Am, Asus4, Asus9, B, D/C, G/H, G/Fisz, E/Gisz, A7sus4, A7, Hm
ha elektromoson akarsz játszani, akkor miért nem kezdtél el azon tanulni? Ha közben jöttél rá, hogy váltani akarsz, akkor pedig minél hamarabb.
Hányszor kell még elmondani, hogy az akusztikus gitár NEM az elektromos gitár kistestvére, és előzménye..?!:D
Vedd meg az elektromost, és lepődj meg, hogy semmit sem fogsz rajta tudni csinálni szinte, mert nem azon tanultál
Te akkora emeletes ökör vagy..
Mi az, hogy semmit nem fog tudni??
Azért ennyire nem súlyos a helyzet.
Tény, hogy vannak különbségek, de alapvetően ha az egyiken tudsz játszani, a másikon is menni fog..
attól függ, mit nevezünk annak a szintnek, aki tud játszani. Nem egy petrucci szintre gondoltam, de mondjuk ha akusztikus gitáron már minden tankcsapda számnak mennek az akkordjai, és a kezébe vesz egy szólógitárt, a legprimitívebb tankcsapda szóló nem fog menni, mivel még életében nem csinált egy igazi nyújtást, és egyáltalán nem szólózhatott túl sokat. Vagy pl ott az ACDC. Elég egyszerű szólók vannak benne, de nem mostanában fog menni. Pl most hallgattam egy srácot, 2éve gitározik klasszikuson, szinte neki vannak a leg-előremutatóbb produkciói a tanszakon, és egy éve vett egy elektromos gitárt is. (szóval 1év akusztikus után vett szólót..).
1 év után még egy rolling stones szóló is nehezen ment volna neki, pedig gyakorol rendesen, de alapvetően máshogy szólaltatsz meg egy hangot akusztikus, és szólógitáron. De nem ő az egyetlen ilyen ismerősöm, sokszor láttam már ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!