Basszusgitáron, a pickupon az egyik kis fém henger feljebb van mint a többi. Hogyan tudnám visszanyomni?
Tehát nem a pickup műanyag alapjának síkjában van a kis fém pöcök hanem feljebb lóg, már-már szinte a húr alatt közvetlen. Tudom hogy ez nem normális, valahogy vissza tudnám nyomni? Le kell szednem a gitárról a pickupot, vagy csak elég ha visszatuszkolom a helyére? Előre is köszi
squier prec bass
Jó kép, a másodikon kiválóan látszik.
Igaz, ez nem egy P, hanem egy J-style hangszedő. :)
Őszintén szólva nem tudnék határozottan állást foglalni.
A jó Leo Fender azért tette annak idején bele a két pólust, mert az egy pólussal túl éles, túl ütésszerű volt a hang felfutása, ha a pólus éppen a húr alatt volt, másrészt a basszus húrjainak nagyobb rezgési tere, tehát jobban kimozdul az egy mágnes erőteréből, mint a vékonyabb gitárhúr, így a dupla pólusokkal egyrészt kicsit mésékelte a felfutás meredekségét, másrészt a húr stabilabban benn marad a hatásos mágneses térben.
Számomra nem tűnik logikusnak, hogy a párokból csak az egyik álljon ennyivel feljebb... de nem ha így volt gyárilag, nem mernélek arra bíztatni, hogy bántsd...
Mondjuk én a sajátommal alighanem megcsinálnám, mert kísérletező hajlamú vagyok, de máséval nem biztos.
Nem hiszem hogy direkt ilyen, max gyári hiba.
Hogyan tudnám szervizeltetni? Az USA-ból rendeltem, van garancia papír, azt elfogadják hazai Fender szervizekben? Ha igen, hol találok ilyet?
Szerintem sem normális.
És engem is idegesítene.
Keressünk egy szervizt! ;-)
Van az oldalon egy e-mail cím. Szerintem írj nekik nyugodtan. Beleolvastam a fórumba is, rendes közvetlen tagoknak tűnnek.
Meg lennék lepve, hogyha az USA garanciát elfogadnák.
Általában a magyar márkaszervizeknél nem szokás.
Nem fogadják el sajnos az USA garit, azt írták hogy e-mailben tájékoztassam az külföldi eladót a problémáról, és kötelességük kicserélni a gityót.
Viszont ez nem fog működni, mert az utolsó darab volt az üzletükben, ráadásul a neten világszerte összesen 2 ilyen darabot találtam még anno (mert limitált széria), a másik pedig Bulgáriában van.
Azt mondták a szervizesek hogy ha pengetésben nem zavar, és hangerőkülönbség sincs az adott húrnál, akkor végülis együtt lehet ezzel a problémával élni.
Igen, sajnos ez várható volt.
Amúgy igazuk van, ha a hangzásban és a pengetésben nem zavar, talán törődj bele, nem olyan vészes.
Mondom, ha a sajátom lenne, én biztos kiszedném a pickupot és talán még szétszedni is megpróbálnám, hogy miért ilyen, vállalva a rizikót, hogy esetleg valami gond lesz, de én végül is gitár javítást tanulok, tehát nálam ez szakmai ártalom. :)
Hát, lehet marad úgy ahogy van, mert nem merem szétszedni mivel nem értek hozzá, másfelől egy pickup csere kb egy 20-as lenne...
Egyébként hangzásban és pengetésben sem veszek észre semmi különbséget. Szóval szerintem inkább hagyom a dolgot, az nem olyan nagy probléma ha a basszerom egy kicsit torzszülött :))
Köszi nektek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!