Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » GITÁR VS. MŰKÖRÖM?

GITÁR VS. MŰKÖRÖM?

Figyelt kérdés

A tesómmal nem tom megérteni h a gitározás és a műköröm nem jó párosítás. Nyáron kapom a gitárt ás ő is használni akarja.

pls véleményeket.

2012. ápr. 9. 12:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát vannak fiúk, akik azért tesznek fel műkörmöt (igen, jól olvasod) a jobb (pengető) kezükre, hogy segítse őket az ujjal pengetésben. Persze a másik kéznek szigorúan körömmentesnek kell lennie...
2012. ápr. 9. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak nézd meg az ő körmeit: http://www.youtube.com/watch?v=3jJ7DwG1X5o
2012. ápr. 9. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus gitározáshoz a jobb kézen kellenek a körmök a jobb kontroll és fényesebb hang miatt, bal kézen természetesen már kis köröm is zavaró.

Pengetővel játszásnál meg mindkét kézen csak akadály, de a gitárban nem fog kárt tenni vele, csak max egy akkordot sem fog tudni lefogni.

2012. ápr. 9. 14:18
 4/9 A kérdező kommentje:
a fogólap se lesz karmos?
2012. ápr. 9. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem igazán... :D Ha meg igen, akkor mi van? De megnézem, aki úgy belenyomja a körmét egy fogólapba, hogy annak nyoma marad.
2012. ápr. 9. 15:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Karmos...

A köröm kicsit puhább, mint a fogólap (általában éger vagy jávor).

De ha valóban nagy körmei vannak és úgy akar gitározni, kb 5 percen belül fel fogja adni, mert teljesen lehetetlen.

2012. ápr. 9. 18:48
 7/9 anonim válasza:
100%

Igoron nem köröm van, hanem ujjpengető.

Nekem van műkörmöm, és a barátom gitárján szoktam néha játszani... Az akkordokat nagyon nehéz helyesen lefogni, de pengetéshez jók.

2012. ápr. 9. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
1-2 évig szüneteltettem a gitározást, mert nem volt túl sok kedvem hozzá, az alatt az idő alatt volt pár hónapig műkörmöm is. Egyszer elővettem kíváncsiságból, hogy mit lehet vele kezdeni ekkora körmökkel. Hát szerintem mondanom sem kell, hogy nem nagyon tudtam mit kezdeni. Képtelenség normálisan lefogni vele az akkordokat, ráadásul még ha sikerül is lefogni egy húrt a körmömmel belepengetek a mellette lévő húrba... Amúgy a pengető kezemen nem zavart, sőt!
2012. ápr. 10. 10:02
 9/9 A kérdező kommentje:

!!!WIN!!!

Azt mondta leszedi, köszönöm mindenkinek.

2012. máj. 7. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!