Nem zavar, ha olyan zenét hallgatsz, amit nem értesz?
Hát,engem speciel nagyon tud zavarni....Rengeteget hallgatok angol nyelvű zenét,magyar az természetes,németet csak úgy ha előtte megnézem a szöveget,mert németet még hallásból nem értem sajnos.
Azért zavar engem,mert a dalszövegen(és persze a dallamon is) keresztül érzem át a dal igazi jelentését,üzenetét.:]
A zene lényege, hogy a dallamvilágával és a hangszerek hangjával próbálja kifejezni amiről szól, a szöveg a dallam nélkül gyakorlatilag "csak" egy vers, ami mondjuk a mai számoknál már nem mindig mondható el, de nyilván nem erre gondoltam :DD
Nem zavar. Aki tényleg szereti a zenét és értékeli, a dallamból, az énekes hangjából, a szám hangulatából legtöbbször ki tudja találni, miről szól. Aki ilyen szinten nem értékeli és szereti a zenét, általában a hülye klipekből következtet, ami elég hülyén jön ki, mert általában azt mondják, "ez a szám egy pasiról szól, aki..." valami ilyesmi. Ez elég szánalmas formája a zene megértésének szerintem, de akinek ez is jó, az így jrt :D amúgy meg az angol világnyelv, kötelező tanulni, szóval lassan már mindenki érteni fogja :D
Amúgy én pl. szoktam hallgatni egy francia számot, aminek éppen csak a címéről tudom, mit jelent, mégis tudom értelmezni, el tudok gondolkodni rajta, át tudom vinni a saját életemre stb. Szerintem a zenének ilyen mondanivalója van, amit idegen nyelv tudása nélkül is simán meg lehet érteni :) és az is a lényege, hogy a zenében nem muszáj mindent szó szerint érteni :))
Amúgy érdekes, angolul én is tudok(olyan szinten legalábbis, hogy valamit megértsek, esetleg egy-egy szót megnézek szótárban), de valahogy zenehallgatás közben nem mindig jut el az agyamig a szöveg, vagyis a magyar jelentése... Bár magyar számoknál se mindig jut el az agyamig, hogy mi a szöveg, mégis értem, és a hangulata megvan... Aztán van amit kíváncsiságból megnézek magyar szöveggel, hogy jól értelmeztem-e, de ilyen ritkán van. A zenét szöveg nélkül is lehet érteni :)
oké, most nézem, mennyire ellentmondásban vagyok az előttem válaszolókkal... xD de mindegy. Hát, van azért, akit ez idegesít, az lefordítja, ennyi. Nekem a zene olyasmi, mint a levegő, nélküle nem tudok élni, talán ezért állok hozzá így, nem is tudom... de mindegy, gondolom, van aki hasonlóan gondolkozik, mégis mindent érteni akar... :D
Angolul szinte minden számot megértek, németül meg úgyis Rammsteint hallgatok azt is megértem. De pl: Brian Welch - Washed by blood számában amikor mondja hogy:
You're washed by blood from deep inside
You're not a prisoner OF YOUR OLD LIFE
Alig lehet érteni hogy OF YOUR OLD LIFE. Akit érdekel nézze meg http://www.youtube.com/watch?v=FWidfnVR8iI
2:23-tól kezdődik a refrén és amikor ott tart you're not a prisoner figyeljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!