Mennyire népszerü nálunk a visual kei stílus? Játszanál iyesmi stílusú bandában?
Nem játszanék. Többségük lányosabb nálam (jó, ezt elnézem, nem érdekel hogy egy banda hogy néz ki, de ezek kb bóhocot csinálnak magukból), és ilyen semmi szemét zenei alapra énekelnek hülyeségeket a holdról meg az angyalszárnyakról félig angolul félig japánul. Ezek mind arra játszanak, hogy 13 éves tinip*ák visongjanak a koncerteken, és érezni lehet, hogy hiányzik belőlük a zene iránti tisztelet. Az összes énekesnek egyforma a hangja. (az összes általam ismert heavy és extrém metál együttes énekesét, rappert, blues/punk énekest meg tudom különböztetni, szal nem valószínű hogy velem van a baj..)
A Versailles az egyetlen ami úgy normális közülük, de az az egy kivétel. :D
Én most kezdtem dobolni tanulni, a power metál/melodeath 'szint' a célom és olyan bandában is játszanék szívesen. :D
Kóstolgattam már eleget, nem jött be, szal nem is akarom tovább kóstolgatni. :D De ízlések és pofonok. :D
De arra kíváncsi vagyok, hogy Te mennyire értesz ehhez, ha már én nem értek a zenéhez, amiért nem játszok nyócvannégy éve bandában. És az, hogy nem tetszik, nem úgy alakult ki, hogy belehallgattam egy GazettE számba meg viccesnek találtam, hogy női ruhás pasikat dob ki a Google ha rákeresek. :D
Elég diszkográfiát hallottam és szöveget fordítottam le ahhoz, hogy unalmasnak, mainstreamnek és hatásvadásznak tartsam a 98%át. :D És hogy idegesítsen, hogy milyen szép szokásai és történelme van Japánnak, mégis milyen szenny árad onnan manapság, mintha szégyenlenék a hagyományaikat. Mint a magyar népdalok után a teknómulatós elterjedése. Kezdve a 40es dagadt Sailor Moon szereplőnek öltözött pasasoktól, a gagyi idétlenműsorvezető+iskoláslányok típusú tévés vetélkedőktől, a vitatkozó J-poppereken és J-rockereken át, a metálnak nevezett harmatgyenge próbálkozásig. Azért rock, mert van benne dob vagy mi?
http://www.youtube.com/watch?v=xMuNuxqY5a0
Ez még az elfogadható kategória, a csávónak sincs az a teljesen tipikus japcsi hangja, a zenei alap sem rossz, bár kicsit gagyi a hangzása, a szöveg jó lenne, ha nem lenne a fele japánul, a fele angolul. Engem az ilyen rohadtul tud zavarni, mint amikor csinálnak egy retek magyar remixelt valamit, beleéneklik egyszer hogy 'légy egy kicsit krézi béjbii' és elnevezik a számot 'Crazy baby'nek. Mintha szégyenlenék a saját nyelvüket, meg úgy könnyebb eladni otthon meg külföldön is a zenét, ha mindkét helyen értenek belőle 3 mondatot. Nem azzal van a baj, ha valaki nem az anyanyelvén ír szöveget, hanem ha nem tudja eldönteni.
Mondjuk ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy te milyen zenét csinálsz. :D
Van róla felvételed vagy bármi ilyesmi?:)
Mennyire népszerű? Tizenévesek között eléggé.
Játszanék-e? Nem, mert iszonyat gagyi lenne, nem vagyok perfekt japán és a banda többi tagja se valószínű hogy az. Sajnos ez a műfaj szerintem nem életképes bárhol, csak a távol keleten.
Mint minden zenében, itt is az agyonsztárolt zenészek népszerűek, de vannak náluk jobbak. Sokan vannak, akiket csak a ruhájuk és helyes pofijuk ad el. A zene szempontjából ez nem lényeg.
Egyébként vannak jók, a japán egy érdekes nyelv, a szerkezete miatt könnyű verset írni rajta.
A művészetekben nem mérvadó hogy hány éve zenélsz. Akinek se tehetsége, se érzéke hozzá, az annyit szenved vele amennyit akar, de nem lesz jó benne. Magad szórakoztatására jó, de ne gondold, hogy attól, hogy fizetsz egy tanárt, automatikusan profi vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!