Hogy tudom megkülönböztetni hogy melyik a szóló gitár és melyik az elektromos gitár?
Ez két különböző dolog:
a szólógitár ellentéte a ritmusgitár, és úgy tudod megkülönböztetni, hogy a ritmusgitár szinte kizárólag akkordokat játszik, és általában kicsit halkabb is, mint a szólógitár
az elektromos gitár ellentéte az akusztikus gitár (nagyjából), ezeket hangzás alapján tudod megkülönböztetni
ugyan arra használják a kettőt
elmagyarázhatnám a fogalmakat, hogy mi mit jelent, de nem nehéz rájönni, lényeg a köznyelvben ugyanarra használják.
mármint igen, az elsőnek igaza van, ha egy zenében akarod pl meghallni
de ha egy boltban akarod, pl venni akarsz egyet, akkor az van amit én leírtam :D
persze, elektromos
elektromos gitár az, ami "árammal megy" :D hogy így mondjam
végülis a basszusgitár is elektromos, de azt inkább nevezik basszusgitárnak, meg az ugye egy teljesen másféle hangszer.
A szóló gitár meg a ritmus gitár pedig nem a gitár fajtájára utal, hanem az együttesben betöltött szerepre:) De nem is feltétlen kell ezt így kiosztani, hogy ki a ritmusgitáros, és ki a szólógitáros, jópár együttesnél mindenki játszik szólókat, és nem kell megkülönböztetni a posztokat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!