Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár polírozás! Leírná nekem...

Gitár polírozás! Leírná nekem valaki, hogy hogyan kell megcsinálni? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Letöröltem a(z elektromos) gitáromat, nem szöszölő finom törlőkendővel és megdöbbenve vettem észre, hogy tiszta karc az egész.

Éppen ezért gondoltam a polírozásra, utána olvastam, de semmit leírást nem találtam.

Gondolom kell ugye a polírozó folyadék. Amit száraz ronggyal át kell törölni a testen.

Én erre gondoltam:

[link]

Vagy elég lenne ez a kendő is a karcok eltávolítására?

[link]

Ha valami nagyon nagy butaságot írtam, akkor mentségemre szóljon, hogy egyáltalán nem értek a dologhoz, ezért kérem a segítségeteket.

Konkrétan a polírozás folyamatára, valamint a polírozó "eszközökre lennék kíváncsi.

Előre is köszönöm a válaszotok!

2012. febr. 20. 15:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Maga a polírozás abból áll, ahogy szerintem elképzelted.

Lekened a felületet polirpasztával, és valamilyen puha textilel törölgeted. Ezzel a kisebb karcok eltűnnek és a felület is fényesebb lesz.

Ezeket még nem próbáltam, így nem tudok véleményt alkotni róla, de találkoztam már olyan polir kendővel, ami csak rontott a helyzeten, és még karcosabb lett a felület.

2012. febr. 20. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem értem a témához konkrétan, de szerintem kár ezzel bajlódnod.

Ha olyan a lakk a gitáron, hogy sérülékeny, rövid idő múlva ugyanolyan lesz.

És különben is ez nem ront egy gitár értékén, nézd meg az ezeréves vintage hangszereket, milyen bazi jól néznek ki ütötten kopottan, látszik, hogy bennük van 50 évnyi rákenról...

2012. febr. 20. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
A políranyag felvitelét követően viszont minden felesleget távolíts el, mert mondjuk a húrláb és a test közötti résbe be tud száradni. Eléggé tudja rontani az esztétikai összképet.
2012. febr. 20. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Akinek van még véleménye, tapasztalata kérem írja le! Köszönöm!
2012. febr. 22. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!