Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Minden könnyűzene rockzene?...

Minden könnyűzene rockzene? Minden rockzene popzene? És fordítva? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, a rock az 50-es évekbeli "ősforrása" minden mai könnyűzenei műfajnak. A klasszikus rock'n'roll ritmusvilágát biztosító domináns és monoton dobverés, a szenvedélykeltő, táncra serkentő, szórakoztató célú dallamvilág minden popzene közös jellemzője.

2012. febr. 21. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Inkább fordítva. Minden rockzene és popzene beletartozik a könnyűzenébe. De nem minden könnyűzene rockzene, mert akkor csak a rock létezne, ami nem igaz. Minden rockzene sem lehet popzene, mert különbözőek, de egyaránt könnyűzenei műfajok, ami eléggé szerteágazó.

"Könnyűzene bármely olyan zenei stílus, amely „széles körben népszerű”, és nem tartozik se a komolyzene, se a hagyományos népzene körébe."

[link]

2012. febr. 21. 23:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy jó kis link, hogy kiigazítsd az ismereteidet a rock-ról.

[link]

2012. febr. 22. 00:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt pedig az elektronikus zenéhez egy kis útmutatás, ami ugyebár szintén könnyűzene:

[link]

kb 2000-ig. Nem ártana frissíteni lassan :)

2012. febr. 22. 02:14
 4/4 k.lau13 ***** válasza:
51%

hát tudod, valahol igazad van ezzel kapcsolatban. 20-30 évvel ezelőtt még tényleg minden könnyűzene rocknak számított, gyakorlatilag, és ha ezekre gondolsz, akkor az állításod rendben is van. Ha viszont a mai előadókra gondolsz, a house-zenére, vagy ilyenekre, annak sajnos már semmilyen kapcsolata nincs a rockal, bár igaz, tényleg a rock volt az első könnyűzenei műfaj, és örökké az is marad a legismertebb(akárhogyis halvány fogalma sincs róla a nagytöbbségnek, milyen sok rock zene van még) de igen, ezeknek sikerült elérniük, hogy a azt a bizonyos "zenét", amit ők így neveznek, semmiképpen se lehessen összefüggésbe hozni az igazi zenével, amit a Beatless játszott az '50-es években.

És szeintem nem minden rockzene popzene, hiszen mint mondtam, igaz ugyan, hogy olyan értelmezésben, amit te mondasz, ez igaz, de már megint csak annyira különbözik a mostani zenétől a rock, hogy ez az állítás már nem hiszem, hogy igaz, mert mindentől függetlenül azért a rock is egy külön zenei műfaj, függetlenül attól, hogy minden innen indult.

és itt nem csak a house-zenékre gondolok, ami persze egyértelműen nem pop és nem rock, hanem nézz meg egy-egy fiatal 17 éves kis idióta "zenészt", így például justin biebert és társait, amióta ennyire megváltozott a pop zene, sajnos nem nevezhető rocknak. igen, ha az Abbáról vagy mondjuk Bob Marley-ról beszélnénk, csak hogy ismertebb előadókat mondjak, úgy igaz volna a rockal kapcsolatos állítás, de sajnos odáig jutottunk a pop zenével, hogy azt már egyszerűen képtelenség összefüggésbe hozni a rockal, még olyan értelemben sem, ahogy te mondod.

Lehet hogy nincs igazam, nekem ez a véleményem, azért remélem sikerült elég érthetően leírnom amire gondoltam. mert hogy még előttem sem teljesen tiszta az egész :))

2012. febr. 26. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!