Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meddig megy el a könnyűzene?

Meddig megy el a könnyűzene?

Figyelt kérdés

a hónapban verseny lesz és könnyűzenével is lehet indulni de azt tudom hogy a könnyűzenében bennevan a jazz és a bluez midnen fajtája de nehezebb műfajok is vannak benne?

én mondjuk a kicsit keményebb zenéket szeretem mint a punk vagy a metal vagy a rock de nem tudom hogy nagy gáz lenne-e abból hogyha én beraknék egy szoftosabb számot ezek közül a kicsit torzítottabb műfajokból :P

és tudnátok neke ajánlani valami jó kis könnyűzenei számot ami nem annyira nehéz?:O

ez egy amatőr hangszeres verseny és én gitrral indulok :D

előlre is köszi :D

2011. nov. 9. 19:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Könnyű zene minden, ami nem komoly.

Nyilván a blackmetál is annak számít, kérdés, hogy az ilyesmit mennyire értékelnék.

Nagyon sokan szörnyen konzervatívak és beszűkültek ha rockzenéről van szó.

2011. nov. 9. 19:14
 2/11 A kérdező kommentje:

akkor ha mondjuk egy pearl jam számot tanulok meg akkor nagobb esélyem van nyerni mint mondjuk egy metallica vagy iron maden számmal ?? >;<

de azon gondolkozom hogy gondolom ezért van különszedve a versenyen a könnyű iletve a komlyzene

de akkor most a nagy kérdés hogy mivel most kinyíl előttem egy nagyobb ajtó az előadható számokkal kapcsolatban ezért már csak azért sem tudom melyik szám lenne a jó >.<

mert szívesen elnyomnék egy sum 41 számot ami jól hangzik de sokan nem úgy értékelik mint én :O

szeretnék valami olyat ami nem olyan improvizálls műfaj de mégis elkápráztato a zsűrit :P

2011. nov. 9. 19:23
 3/11 legendavagyok01 ***** válasza:

Ha Netta Skog (ex-Turisas) játszhatott Nightwish feldolgozást tévés versenyen, akkor legyél te is bátor!

http://www.youtube.com/watch?v=quSs_Ef4L94

2011. nov. 9. 19:54
 4/11 legendavagyok01 ***** válasza:
Egyébként klasszikus gitárral lépsz fel vagy elektromossal?
2011. nov. 9. 19:57
 5/11 A kérdező kommentje:

fuhh a link odavágott :D:D

amúgy elektromos gitárral lépek fel mert más sajnos nincs és úgy gondolom van háttérzene is hozzá mert előre le kell adni a zeneszámot

msot green dayben gondolkozom emrt az igencsak populáris szerintetek ?:O

de más ötletekre nyitott vagyok :)

2011. nov. 9. 20:06
 6/11 legendavagyok01 ***** válasza:

Valami ilyesmit kellene keresni:

http://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc

Szinte akusztikus, de a szólógitár szinte végig viszi a saját szólamát, és elég jól kirí. Nem is gyors, nem is nehéz, és maga a szám szerintem annak is tetszhet, aki most hallja először, és nem olyan nyálas. (Én Megadeth/Ensiferum/Therion/stb. vonalon vagyok, de gyerekkoromból bírom ezt a számot.)

De igazán választani csak te tudsz. :)

2011. nov. 9. 20:30
 7/11 legendavagyok01 ***** válasza:
Mármint ez a szám akkor jó, ha mehet a háttérben a zene. Ha egy szál gitárral kell kiállni, akkor elég nehéz választani, például sokáig ugyanazt a riffet nyomni... Ha-ha.
2011. nov. 9. 20:33
 8/11 A kérdező kommentje:

ez a szám nagyon ismerős és tetszik :D:D

hát sajnos a háttérzenét még meg kell érdeklődnöm aminek nayon nem örülök mert a tanárom talán csak jövő héten jön be ha nem találom meg az oldalt :/

de igyekszem :D

2011. nov. 9. 20:41
 9/11 anonim ***** válasza:

OFF:

A valóságban nem létezik komolyzene, anno volt egy csomó könnyűzene, pl. Mozart művei, amelyeket később komolyzenének értékeltek. Ez totál szubjektív kategorizálás, a lényeg hogy valakik megmondják, hogy mi hová tartozik.

2011. nov. 9. 21:26
 10/11 mbalage ***** válasza:
Valahogy ki kellene puhatolózni, hogy a zsűri tagjai kicsodák, és hogy állnak a kérdéshez. Túl kemény zenét én semmiképpen sem vinnék, mert a döntésben valószínűleg fontos szempont, hogy a szélesebb közönségnek is tessen a zene. Amúgy sajátot nem lehet vinni? Azt is értékelni szokták.
2011. nov. 9. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!