Mi a véleményetek Fankadeli Soha nem fogom című számáról?
Szerintem közhelyes.
Jó, ez így rövid lenne. Ezek az általános kijelentések, hogy a nők mind ku.rvák, vagy a nők kihasználják a jófiúkat, stb. számomra ugyanaz a kategória, mint a "s.zar az élet" vagy "jó az élet" általános kijelentések. Két dolgon múlanak, kisebb részben a tapasztalaton, nagyobb részben hozzáálláson. Igen, nagyobb részben hozzáálláson, mert a világfájdalom, amit ebben a dalban előad Fanka, nem vezet sehová.
Egyébként a nők elkurvulásával kapcsolatban én Mikszáthot idézem:
"Ami karika, az gurul is."
És én továbbgondolva úgy gondolom, ami meg nem karika, az nem gurul, tehát a társadalom nem tudja k.urvává tenni azt a nőt, amelyik nem az. Nem sírni kell, hanem azokat a nőket keresni, akik nem "karikák".
tegnap 10:22:
Akkor talán leírhatnád, te hogyan értelmezed, ha már én megtettem, ne csak kötekedjél! Nekem speciel semmi prekoncepcióm nem volt a számmal kapcsolatban, Fanka korábbi munkásságát többé-kevésbé ismerem, vannak jó és rossz szövegei is szerintem.
Én mindössze annyit hallok ebből a számból, hogy Fanka csalódott, és vannak benne igen érdekes részek. Amiről nem tudom mit gondoljak. Mert úgy beszél mint hogyha minden nő egy hül*e kur*a lenne. Kb.
Már miért akarnám én ezt hallani?
""Bele kóstoltam milyen, ha beléd kóstolnak
Függővé váltam én, Feri ezt beszoptad!
Onnantól és azóta minden reggel
Velem együtt, valami fura ábránd felkel
Belesúg a fülembe, hogy rosszul gondolod
Nem mindegyik r...c, például pár rokonom
Mire egyik szemem nevet a másik meg bőg
Tényleg ilyenek vagytok? Tényleg ilyenek a nők!""
"Velem együtt, valami fura ábránd felkel": vagyis vágyakozás egy jó kapcsolat szerelem,régi szerelem iránt az érzés iránt amit gondolom ti is ismertek hogy jó egy másik emberi lény része lenni
'Belesúg a fülembe', hogy rosszul gondolod::vagyis ez érthető rád is Fanka mindíg is arról énekelt amit lát érzett tapasztalt nem csak magáról,másokról is csak ezt úgy adja elő mintha ő lenne az hogy ügye ne érjen téged bántódás,hogy lásd meg a tükröt, a tükörben magad.Ő is járt téves úton mint mindenki más ezért kétértelmű lásd:Belesúg a fülembe 1 sz. 1 személy ha rosszul gondolod itt már nem csak magát veszi számításba
Majd jön egy másik szövegrész ahol megint csak ellentűzbe kerül a mondat::"Nem mindegyik r....c" vagyis ha rosszul gondolod te akkor nem is mindegyik az ahogy ezt sok fiú gondolja egyszerüen csak az a lényeg hogy másképp gondolkodnak fiúk mint a lányok:Persze meg lehet nézni a társadalmat mit is művelnek saját gyermekükkel csoda hogy a lányok korán elvesztik a szüzességüket.De ez nem az ő hibájuk,másrészt indulj ki abból amit te tapasztaltál eddig nem tudom milyen idősek vagytok de láttatok már gondolom ezt azt.17 16 18 éves lánynak már gyereke van ugyan már neked mi lenne az első gondolatod???
"Tényleg ilyenek vagytok?"Ezt ugye nem kell magyarázni hogy itt csak kérdez nem kijelent. "Tényleg ilyenek a nők!"Itt viszont a felkiáltó jel arra utal hogy már ő is kezdi elhinni mert nem lát már(vagy nem sok olyat)ismer aki nem hirdeti magát minden felé hogy ő milyen komoly nő mégis bikinis képekkel árulja magát a Facebookon.Hiányolja azokat a nőket akik még igényelték a figyelmet,törődést romantikát és fontosnak tartották az udvarlást nem ahogy most megy hogy a lányt 2. este már ágyba lehet vinni.Hol itt a szerelem???
Ez kicsit durvábbnak tűnhet de nem az ha jól megnézed::""Szerinted hogy lehettem, olyan lányba zúgva
Aki tartja a markát, magyarán egy k..a!""Itt vagy azért mert valamiért van csak a lány a fiúval pénz,autó,lakás,na persze nekem itt más is eszembe jut amit láttam már.
Nem tudhatod 100%-ig hogy mire is gondolhat egyik számában is de pont ez a fontos te mit értesz alatta ez épít ki rólad egy képet figyeld csak meg magad.::""Szerinted hogy lehettem, olyan lányba zúgva
Aki főzni nem, de a szex és new yorkot fújta""
Erre csak azt tudom mondani amit én eddig tapasztaltam hogy tényleg a lány főzni nem tudott nem segített sokat otthon csak buli pia stb.a szüleinek azt mondta hogy még szűz közben nem egy ember átment már rajta,előszeretettel mesélte ha be volt rúgva az ilyen történeteket.hát ne haragudjatok de itt én sem tudtam másra gondolni minthogy k....va nem ítélem el ez a kijelentés jöhet úgy is belőled hogy nem megalázásképp de hát ami tény az tény.
tegnap 10:22:
Akkor talán leírhatnád, te hogyan értelmezed, ha már én megtettem, ne csak kötekedjél!
Na látod ez lenne az a tükör te azért gondolod hogy kötekedem csak mert benned ott vannak ezek az érzések nagyon is a felszínen nem kell olyan mélyre ásni.Ezért hiszek azt hogy ezt csináltam pedig semmi ilyen nem fordult meg a fejemben.na és figyeld csak az elméd kb. most álhatott elő azzal hogy biztos akkor én tökéletes vagyok.látod akkor megint nem értesz nem az mondom hogy bennem nincs rossz de igen is van de a világ nem semleges jóindulatból szóltam úgyhogy semmi helye a rozsnak ott ahol a jó él.két véglet van csak egyik nincs a másik nélkül láthatod ebből is hogy nem vagyok én sem más és Fankadeli sem az minthogy te sem vagy más, ugyanazon a vonalon vagyunk csak az ellenkező oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!