Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitarozni vagy dobolni lehet...

Gitarozni vagy dobolni lehet hamarabb megtanulni?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 10. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt, amelyiket szívből szeretnéd... De a kérdésből ítélve, egyiket se... Vagy, ha ez csak tájékoztató jellegű, akkor sztem nem tudom... Ha egyikhez se úgy állsz hozzá, hogy imádod, s emiatt, akkor egyiket se könnyű, kivéve, ha tehetséges vagy...
2009. ápr. 10. 12:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gitárból hamarabb el lehet jutni oda, hogy már tudsz valami élvezhető szerűséget pöntyögni, de bazi nehéz eljutni a csúcsra. Dobnál szerintem fordítva.
2009. ápr. 10. 13:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Dobolni tanulj, nagyon kevés a jó dobos!!! :-)
2009. ápr. 10. 14:13
 4/9 Thurston ***** válasza:
100%

Igazából egyik hangszernél sincs "maximum szint", tehát egyiket sem lehet tökéletesen megismerni. Ezért aztán a kérdésed értelmetlen.

A dob ritmushangszer, én személy szerint nem nem kedvelem, mert nem lehet vele dallamokat játszani, viszotn a zenészeknek szükségük van dobosra. ("A dobos a zenész legjobb barátja.")

Gitáron ezzel szemben egyedül is megállod a helyed, ha ügyesen csinálod.

Aki azt írta, hogy a gitáron könyebb viszonylag jó szintre eljutni:

Gitáron sokkal hamarabb megtanulhatsz olyan dolgokat, amik egy laikus számára elképesztően profinak tűnnek (tapping, tremoló használat, stb...), de ettől függetlenül még nem leszel hamarabb jobb szinten.

O)))

2009. ápr. 10. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 3,5 éve gitározok fél év alatt jutottam el odáig, hogy punk zenét játszak elejétől a végégig, esetleg még hozzá egy könnyebb szóló. Aztán nem rég zenekarban játszom és próbán le kellet üllnöm dobhoz és 2 óra alatt eljutottam az alapritmusig. Sokan félnek, hogy nem tudják szétválasztani jobb/bal, kezet/lábat. Nekem elég hamar ment. - lehet inkább dobolni kellet volna tanulnom... -
2009. ápr. 13. 19:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A dobban az a nehéz, hogy szétválaszd RENDESEn a tagjaidat. Oké, lehet, hogy ha a lábaddal negyedeket nyomsz, a kezeddel meg nyolcadokat, az egyszerű. De ha mondjuk a négy végtagoddal 4féle ritmust ütsz,. az már nem egyszerű.
2009. aug. 30. 19:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Én speciál játszok dobon is, basszeron is, és sima gitáron is. Ha akarod csinálni, és élvezed akkor biztos hogy hamar megtanulsz mindenen. Én imádom őket és ezért tudom haladóan tanulni. Amúgy meg a hangszer egy olyan dolog amit nem lehet maximumra kitanulni, akár életed végéig is fejlesztheted a tudásodat.
2009. nov. 19. 14:27
 8/9 anonim válasza:
Tanulni tanulhatsz életed végéig.Gitárral hamarabb jutsz el keményebb szintre mert ha dobolsz mind a 4 végtagod külön ütemre mozog és az nagyon nehéz.
2010. jún. 29. 21:46
 9/9 anonim válasza:
100%
annyira relatív ez a kérdés. Sőt, értelmetlen kérdés, csak gondolj bele egy kicsit.. baromság. Mit értesz azalatt hogy megtanulni? mikor jársz azon a szinten hogy már megtanultál? na erre egy okos választ kérek :)
2011. jan. 17. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!